Vatandaş, çocuk istismarcıları için idam cezası istiyor

Son zamanlarda çocuk istismarı haberlerinin medyada sıkça yer alması kamu vicdanında büyük yaralara sebep oldu. Özellikle Adana'da 3 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara maruz kalması Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı. Vatandaş, çocuklara yönelik cinsel istismara karşı idam cezası hususunda birleşti. Cinsel saldırıların önlenmesi için idamın kaçınılmaz olduğu vurgulandı.

Google Haberlere Abone ol
Vatandaş, çocuk istismarcıları için idam cezası istiyor

Küçük yaştaki çocuklara yönelik cinsel istismarın artış göstermesiyle birlikte vatandaşlar da yaşananlara sessiz kalmadı. Görüştüğümüz çok sayıda kadın ve çocuk, yaşanan olaylardan sonra sokakta tek başına yürümekten korkar hale geldiklerini söylerken; büyük bölümü de çocuk istismarcılarına idam cezası uygulanması hususunda birleşti.

SESİMİZİ YÜKSELTMELİYİZ

Türkiye ve dünyada çocuklara yönelik işlenen cinsel suçların en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen Kübra Çırak, “Devlet büyüklerinden çocuk istismarcılarına yönelik idam kararını yeniden gözden geçirmelerini istiyorum. İstismara karşı sesimizi yükseltmeliyiz” dedi. Makina operatörü Murat Turhan ise “Masum çocuklara karşı işlenen suçlar, hele hele cinsel saldırılar vicdanımızın kabul edebileceği şeyler değil. Bunun önlenmesi için idam kaçınılmaz hale gelmiştir” dedi.

MEDYAYA BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

İşletmeci Ferhat Barackılıç ise “Bu konu hepimizin gündeminde. Çocuklara yönelik istismarın son bulması için caydırıcı yasalar çıkartılmalı. Bunun yolu idamdır. En yetkili merci de hükümettir, siyasilerdir” değerlendirmesinde bulundu. Bazı yayınların da bunu teşvik edici olabildiğini kaydeden Barackılıç, “Medyaya çok fazla görev düşüyor, çok dikkatli olması gerek” dedi.

Kaynak: Yenişafak

Yorumlar

ihsan kuranı kerim açık teammüden adam öldüreni idam edin diyor asıl bu gerçekleşmeli