Vatan ve millet için ölümü bile göze aldı

- Malatya'da darbe girişimi esnasında, vatani görevini yaparken kullanmayı öğrendiği ve polislerin el koyduğu ZPT'leri güvenli alanlara çeken 30 yaşındaki Mustafa Özbey, karargaha gerçekleştirilecek operasyonda da görev alması için yapılan teklifi düşünmeden kabul etti - Özbey: - "Polisler 'şehit ya da gazi olabilirsin, ne diyorsun?' dediklerinde, 'vatan ve millet için ölümü bile göze alırım, siz yeter ki bana ne yapacağımı söyleyin' dedim. Araçla hazır kıta bekledim"

Google Haberlere Abone ol
Vatan ve millet için ölümü bile göze aldı

MALATYA (AA) - VOLKAN KAŞİK - Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi esnasında, askerliğini yaparken kullanmayı öğrendiği ve polislerin el koyduğu zırhlı personel taşıyıcıları (ZPT) güvenli alanlara çeken 30 yaşındaki Mustafa Özbey, ölümü göze alarak karargaha gerçekleştirilecek operasyonda da görev almayı kabul etti ve "hazır kıta" bekledi.

Malatya'daki Altay Kışlası'ndan 16 Temmuz'da sabah saatlerinde çıkan ve 2. Ordu Komutanlığında polisle çatışan darbeci askerlere destek için gelmeye çalışan ZPT'lerden biri, çevreyolu Milli Egemenlik Alt Kavşağı yakınlarında darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlarca durduruldu.

Polis ekipleri, darbeci askerleri gözaltına aldı, ZPT'yi de güvenli bir yere çekmek istedi ancak ekipte bunu kullanabilecek polis bulunmaması üzerine, olaylara tepki gösteren vatandaşlar arasında bulunan ve vatani görevini Ankara Etimesgut Zırhlı Birliklerde yapan Mustafa Özbey, aracı kullanmak için gönüllü oldu.

Güvenlik nedeniyle polis yeleği giydirilerek kullandığı ZPT'yi önce güvenli bir alana çeken Özbey, 2. Ordu'da süren çatışmalar nedeniyle polisin talimatıyla aracı yeniden karargaha çevirdi. Zırhlı araçla karargaha giriş için hazırlık yapan Özbey, polisler "Vatan, millet için seferber olduk. Sen de geldin seferber oldun. Allah razı olsun. Biz bu araçla içeriye gireceğiz. Sen bu olayda şehit ya da gazi olabilirsin. Ne diyorsun?" dediklerinde, "Vatan ve millet için ölümü bile göze alırım, siz yeter ki bana ne yapacağımı söyleyin" cevabıyla desteğini sürdürdü.

Malatya'da özel bir hazır beton santralinde işçi olarak çalışan evli ve 2 çocuk babası Özbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz gecesi halkı meydanlara çağırmasıyla alanlara çıktıklarını ve sabah kadar sokaklarla darbe girişimini protesto ettiklerini söyledi.

Sabah saatlerinde çevre yolundan tankların geçmeye başladığını duymaları üzerine bölgeye geçtiklerini anlatan Özbey, polislerin askerlerden ele geçirdiği zırhlı aracı çalıştıramadıklarını görünce yardım teklif ettiğini belirtti.

Zırhlı personel taşıyıcısı kullanmayı vatani görevini yerine getirirken Etimesgut Zırhlı Birliklerde öğrendiğini kaydeden Özbey, "Olay yerinde polisler aracı hareket ettiremeyince 'Ben bu aracı daha önce Ankara Etimesgut Zırhlı Birliklerinde kullandım, size yardım edebilirim' dedim. Polisler bana 'Seni Allah gönderdi' diye cevap verdi. Üzerime polis yeleği giydirdiler ve aracı Malatya Emniyet Müdürlüğüne götürdüm." dedi.

- "Vatan ve millet için ölmeye hazırız"

Özbey, bir süre sonra kendisini telefonla arayan polislerin bu kez zırhlı aracı 2. Ordu Komutanlığına götürmesini teklif ettiklerini aktararak, şöyle devam etti:

"ZPT ile 2. Ordu önüne gittik. Jandarma Özel Harekat ve Malatya'daki polis memurları orada güvenlik açısından bekliyorlardı. Çatışma akşamdan sabaha kadar sürmüş. Bana, 'Mustafa, vatan, millet için seferber olduk. Sen de geldin seferber oldun. Allah razı olsun. Biz bu araçla içeriye gireceğiz. Sen bu olayda şehit ya da gazi olabilirsin. Ne diyorsun?' dediklerinde, 'Vatan ve millet için ölümü bile göze alırım, siz yeter ki bana ne yapacağımı söyleyin' dedim. Araçla hazır kıta bekledim. Daha sonra erlerin tek tek tel örgünün üzerinden atlayıp, teslim olduklarını gördük ve araçla içeriye girmemize gerek kalmadı. Her şeye rağmen orada hazır kıta bekledik. Ucunda ölüm bile olsa biz vatan ve millet için ölmeye hazırız. Şu anda bize bir sefer görev emri çıksa her şeye hazırız. Askerin içindeki 3-5 çapulcuya bu vatan ve millet için ödün vermedik, vermeyeceğiz. Şu gün bana ‘Gel emniyet güçlerine katıl, bizimle savaş' deseler gözümü kırpmadan giderim."

Vatanı korumak için sadece asker ve polis olmak gerekmediğini vatandaşların da yapabilecekleri bulunduğunu vurgulayan Özbey, "Allah onların tırnağına zeval vermesin. Allah onların hepsini korusun. Elimden gelen buydu, vatanıma, milletime, emniyet güçlerimize faydalı olduysam ne mutlu bana. Bugün olsun aynı hareketi ucunda ölüm bile olsa. Bunu vatan ve millet için yaptım. Şu gün olsa aynısını bir daha yaparım." diye konuştu.

- "80'lere geri dönmeyeceğiz"

Darbeye teşebbüs edenlerin amacına ulaşamayacağını vurgulayan Özbey, şunları kaydetti:

"Bu ülkede hedeflerine ulaşamayacaklar. 1980 darbelerini, sokağa çıkma yasağını, insanların ekmek, su bulamadığı günleri bize anlattılar. Biz Allah'ın izniyle o dönemlere geri dönmeyeceğiz. Milletimiz, güçlü bir millet. Suriye halkı geldi Türkiye'ye sığındı. Allah vermesin bizim başımıza böyle bir şey gelse, gidip hiçbir ülkeye sığınamayız. Kimse bizi almaz. Bizim vatan toprağımız burası. Buradan başka bir yerimiz yok. Hep birlikte Türkiye'mize sahip çıkacağız."

Yorumlar