Van'daki terör saldırısına tepkiler

- AFAD-Sen Genel Başkanı Çelik: - "Bu bölücü terör örgütü bölge halkını yapacağı hain saldırılarla dize getireceğini düşünüyorsa, yanılıyor" - "Çünkü biz 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde topa, tüfeğe ve uçaklara karşı göğüs germiş bir milletiz"

Google Haberlere Abone ol
Van'daki terör saldırısına tepkiler

MUŞ (AA) - Van'da, terör örgütü PKK mensuplarınca Kurban Bayramı'nın ilk günü gerçekleştirilen ve 46'sı sivil, 50 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin tepkiler sürüyor.

AFAD Çalışanları Sendikası (AFAD-Sen) Genel Başkanı Ayhan Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölücü terör örgütünün biran önce saldırılarına son vermesi ve bölgeyi terk etmesi gerektiğini belirtti.

Van'da düzenlenen terör saldırısını kınayan Çelik, şöyle konuştu:

"Bölücü terör örgütünün son zamanlarda halka yönelik yaptığı saldırılarının bir yenisi Kurban Bayramı'nda yaşandı. Bu bölücü terör örgütü bölge halkını yapacağı hain saldırılarla dize getireceğini düşünüyorsa, yanılıyor. Çünkü biz 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde topa, tüfeğe ve uçaklara karşı göğüs germiş bir milletiz. Bizleri bu saldırılarla bezdirmeye çalışıyorlarsa, yanılıyorlar." diye konuştu.

- "Birlikte yaşamak istiyoruz"

İş adamı Ercan Konuk da Van'daki terör saldırısında yaralananlara acil şifalar diledi.

Masum ve sivil vatandaşlara yapılan bütün terör saldırılarını kınadıklarını, terör ve zalimlik kimden gelirse gelsin, nerede olursa olsun, hepsini lanetlediklerini vurgulayan Konuk, şunları söyledi:

"Van'da bayramın birinci günü insanlığa ve İslam'a yapılan bu alçakça saldırıyı kınıyoruz. Bizler bu topraklarda kardeşçe yaşadık, bundan sonrada bin yıl daha birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Hiç kimse merak etmesin ki biz nasıl 15 Temmuz'da ulusça canımızı ortaya koyduksa bundan sonrada teröre karşı ortak tavrımızı ortaya koyacağız. Çünkü biz birlikte yaşamak istiyoruz."

Türkiye'yi ve bayrağı çok sevdiklerini, insanca yaşamak istediklerini belirten Konuk, eksiklikleri ise kendi içlerinde çözme olgunluğuna sahip olduklarını kaydetti.

Konuk, Van'daki alçak terör saldırısını kınadıklarını ifade ederek, şimdiye kadar terör saldırıları sonucu şehit düşenlere Allah'tan rahmet diledi.

Adnan Demir de terörü lanetlediğini belirterek, Van'daki saldırıda yaralanan vatandaşlara acil şifa diledi.

Terör örgütünün "Kürtlerin savunucusuyuz, haklarınızı arıyoruz" dediğini vurgulayan Demir, "Ama gerçek olan kendi insanına zarar veren bir örgüttür. Biz bu terör örgütünü şiddetle kınıyoruz ve bunları kabul etmiyoruz. Bu örgüt bu eylemleri yaptıkça, biz daha da güçleneceğiz, bir olacağız." diye konuştu.

Yorumlar