Van'daki terör saldırısına tepki

- Van'da bir araya gelen sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, terör örgütü PKK mensuplarınca Kurban Bayramı'nın ilk günü gerçekleştirilen ve 46'sı sivil, 50 kişinin yaralandığı saldırıyı kınadı - Van Düşünce Platformu Başkanı Başak: - "Müslümanların kutsal olarak idrak ettikleri bir bayramı kana bulamaları, düşünce ve zihniyetlerini göstermesi açısından oldukça manidardır" - "Van'daki haince saldırı bir kez daha göstermiştir ki bunların hiçbir kutsalı yoktur. Bunlar için çoluk çocuk, genç yaşlı onlarca masum vatandaşımızın katledilmesinin veya yaralanmasının hiçbir önemi yoktur. Bu nedenledir ki bunlar tek kelimeyle alçaktır, haindir, insan değildir"

Google Haberlere Abone ol
Van'daki terör saldırısına tepki

VAN (AA) - Van'da bir araya gelen sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, terör örgütü PKK mensuplarınca Kurban Bayramı'nın ilk günü gerçekleştirilen ve 46'sı sivil, 50 kişinin yaralandığı saldırıya tepki gösterdi.

Terör örgütü mensuplarınca AK Parti İl Başkanlığı önündeki polis kontrol noktasına patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıya tepkiler sürüyor.

Saldırının meydana geldiği noktada toplanan kentteki sivil toplum örgütü temsilcileri, yaptıkları ortak açıklama ile terör saldırısını kınadı.

Sivil toplum örgütleri adına basın metnini okuyan Van Düşünce Platformu Başkanı Sinan Başak, milletin terör saldırısı karşısında bir kez daha etraflıca düşünmesi ve uyanık olması gerektiğini belirtti.

15 Temmuz darbe girişiminin ülke üzerinde yaşanan sinsi planları bir kez daha gözler önüne serdiğini anlatan Başak, terör saldırısının ülkeyi parçalamak isteyen şer güçlerinin ne kadar kapsamlı ve haince çalıştıklarını ortaya koyduğunu ifade etti.

Başak, Türkiye'nin kapsamlı bir tehdit altında bulunduğunu vurgulayarak, "FETÖ, DAEŞ, PKK, YPG, DHKPC gibi birçok terör örgütü güzelim ülkemizi parçalamak için var güçleriyle çalışmaktadır. Bu gizli hainler ifşa edildikçe, onlarla ilgili birçok gerçek gün yüzüne çıktıkça terörle mücadelemiz de yeni bir mahiyet kazanmaya başlamıştır. Darbeden sonra görülmüştür ki teröristlere karşı yürütülen mücadele, bazı hainler tarafından sinsice baltalanmaya çalışılmıştır. Son zamanlarda terörist gruplara karşı girişilen topyekün mücadelenin başarılı olmasında bu yeni konseptin katkısı olduğu aşikardır." diye konuştu.

Güvenlik güçlerinin artık daha organize ve daha aktif bir şekilde mücadele etmeye, teröristlerin inlerine kadar girerek, onlara büyük kayıplar verdirmeye başladığına değinen Başak, teröristlerin yok olmaya başladıkça ses getirecek bombalı eylemlere yöneldiğini kaydetti.

- "Bunlar tek kelimeyle alçaktır, haindir, insan değildir"

Başak, teröristler için halkın ve masum insanların hiçbir değerinin olmadığını, terör örgütlerinin çocuk, yaşlı, kadın, erkek, Kürt, Türk ayrımı yapmadığını ifade etti.

Dış güçlerin ve çıkarcı sermaye gruplarının maşası olan terör örgütlerinin tek amacının kargaşa yaratmak, halkı sindirmek, halkta ümitsizlik yaratmak, iç savaş çıkartmak ve bu yolla bölgesinde gün geçtikçe güçlenen Türkiye'yi parçalamak olduğunu anlatan Başak, şunları söyledi:

"Yüce milletimiz, terör örgütlerinin, Müslümanların kutsal olarak idrak ettikleri bir bayramı kana bulamaları, düşünce ve zihniyetlerini göstermesi açısından da oldukça manidardır. Van'daki haince saldırı bir kez daha göstermiştir ki bunların hiçbir kutsalı yoktur. Bunlar için çoluk çocuk, genç yaşlı onlarca masum vatandaşımızın katledilmesinin veya yaralanmasının hiçbir önemi yoktur. Bu nedenledir ki bunlar tek kelimeyle alçaktır, haindir, insan değildir."

- "O alçakça ellerinizi ülkemizin üzerinden çekin"

Başak, teröristlerin haysiyet ve şeref yoksunu olduğuna işaret ederek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Demek ki bunların bizden olmaları mümkün değildir, bunlar dış mihrakların aşağılık kuklalarıdır. Demek ki bunlar bayramlaştığımız Türklerden, Kürtlerden, Çerkezlerden, Lazlardan, yani bizlerden asla olamaz. Van'da ekonominin düzelmeye, komşularla ticaretin canlanmaya başladığı her zaman diliminde bu tür eylemlerle karşılaşmaktan duyduğumuz üzüntü artık kahredici noktalara ulaşmıştır. Sabrımız gittikçe zorlanmaktadır. Van halkına reva görülen bu muameleden gına gelmiştir. Buradan PKK başta olmak üzere tüm terör örgütlerine sesleniyoruz. O alçakça ellerinizi ülkemizin üzerinden çekin. Unutmayın ki bizler son nefesimize kadar teröre karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Beş yaşında, bayramlık torbasıyla şeker toplamaktan başka bir amacı olmayan küçük bir çocuğu ve Van'da gezmeye gelen masum İranlı kardeşlerimizi bombalayanları, buna vesile olan alçakları bu ülkeden kazıyana kadar da mücadeleden vazgeçmeyeceğiz."

- "Van, terör örgütlerine geçit vermemiştir"

Başak, Van'ın, Kürt'üyle Türk'üyle Çerkez'i ile birlik ve beraberlik içinde yaşamaya gönül verdiğini, Van'ın terör örgütlerine geçit vermediğini ve çukur kazmadığını bildirdi.

Başak, "Van, milletiyle asildir. Bu nedenle bize saldırıyorlar. Bizi yıldırmaya ve sindirmeye çalışıyorlar. Fakat bilmiyorlar. Allah'ımızın bir, dinimizin bir, kıblemizin bir olduğunu idrak edemiyorlar." diye konuştu.

Dün olduğu gibi bugün de teröre karşı dik durmaya ve bu ülkenin geleceği, barış ve huzuru için mücadele etmeye devam edeceklerini, Van'ın şiddetin ve kargaşanın kenti olmadığını ve olmaması gerektiğine işaret etti.

Başak, "Bilinmelidir ki Van halkı şiddete ve her türlü terör eylemine karşıdır. Bu nedenle hiç kimsenin bir Vanlı adına hareket edip, Van'a ve Vanlı'ya zarar vermeye hakkı yoktur. Duamız odur ki bu ülke bütün teröristlerden ve ona destek veren hainlerden temizlensin." dedi.

Basın açıklamasına, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, kentteki siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlar da destek verdi.

Yorumlar