Van'daki terör saldırısı

- Bayramın ilk günü PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırının ardından kentteki hasar tespit çalışması tamamlandı - Vali Taşyapan: - "Şu ana kadar 342 birimde hasar tespiti yapıldı" - "Terör hakikaten lanetlenecek bir şeydir. Çok kalleşçe bir şekilde patlayıcılarla hem insanların canına hem de malına kastetmek dünyada olabilecek en adi şeydir diye düşünüyorum. Devletimiz maddi olan her şeyi karşılamaya muktedirdir"

Google Haberlere Abone ol
Van'daki terör saldırısı

VAN (AA) - Van Valisi İbrahim Taşyapan, PKK'lı teröristlerce Kurban Bayramı'nın ilk günü gerçekleştirilen ve 53 kişinin yaralandığı saldırıda toplam 342 iş yeri, ofis, ev ve aracın zarar gördüğünü bildirdi.

Vali Taşyapan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici ile saldırıda iş yerleri zarar gören vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Taşyapan, ziyaret sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramın birinci günü saat 11.00 sularında bombalı araçla terör saldırısı gerçekleştirildiğini anımsattı.

Bayram dolayısıyla bombanın patlatıldığı noktanın sakin olduğunu ve saldırının yaralanmalarla atlatıldığını anlatan Taşyapan, şöyle konuştu:

"Bu saldırıda bütün esnafımız ve binalar zarar gördü. İşleri aksadı. Hasar tespitimizi tamamladık. Şu ana kadar 342 birimde tespit yapıldı. 250 iş yeri, 63 ofis, 8 ev ve 21 aracın zarar gördüğü belirlendi. Bu yapılanlar sadece buradaki esnafımıza değil, Van'ımızın tamamına, ekonomisine, turizmine, imajına ve kentin bütün Türkiye'deki ve dünyadaki algısına zarar verdi. Zaten amaçları da buydu. Bizler bunların bu amaçlarına hizmet ettirmemek üzere hızlı bir şekilde buraların telafisini yapmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımız bayramın 2 ve 3'üncü günleri çalıştı."

- "Terör lanetlenecek bir şeydir"

Vali Taşyapan, vatandaşların maddi sıkıntılarını alınan kararlar çerçevesinde en hızlı şekilde giderme çabası içinde olduklarını belirtti.

Devletin maddi olan her şeyi karşılamaya muktedir olduğuna işaret eden Taşyapan, şunları söyledi:

"Bunu yapacaktır, yapar. Biz de onun altyapısını oluşturmaya çalışıyoruz. Bizi bu konuda en sevindiren noktalardan birisi herhangi bir can kaybının yaşanmamasıdır. Bildiğiniz gibi canın telafisi mümkün değil ama onun dışındaki her türlü şeyin telafisi mümkün."

Taşyapan, ziyaret ettiği esnafın kendisine, "Devletimiz sağ olsun. Canımıza bir şey olmadı. Maddi değeri olan her yükün altından kalkarız." dediğini aktardı.

Bu yaklaşımı dolayısıyla esnafa teşekkür eden Taşyapan, şu ifadeleri kullandı:

"Terör hakikaten lanetlenecek bir şeydir. Çok kalleşçe bir şekilde patlayıcılarla hem insanların canına hem de malına kastetmek dünyada olabilecek en adi şeydir diye düşünüyorum. Devletimiz maddi olan her şeyi karşılamaya muktedirdir. Allah memleketimize, milletimize zeval vermesin. Vatandaşlarımızın acısı bizim acımız, sıkıntısı bizim sıkıntımızdır. Bunları da en iyi şekilde gidermenin yolunu bulmaya çalışacağız ve buluyoruz."

Saldırıyla ilgili adli tahkikatın gizlilik çerçevesinde sürdüğüne dikkati çeken Vali Taşyapan, bu konuda iyi gelişmelerin olduğunu, saldırıyı gerçekleştirenlerin yaptıklarının yanına kalmayacağını dile getirdi.

- "Emniyet birimlerini beton bariyerle güçlendiriyoruz"

Saldırının gerçekleştirildiği polis noktasının güvenlik tedbirleri çerçevesinde önceden beton bariyerlerle güçlendirildiğini, bu sayede zararın azaltıldığını vurgulayan Taşyapan, şunları kaydetti:

"Bütün emniyet birimlerimizi hem beton bariyerler hem de beton duvarlarla güçlendiriyoruz. Aslında direkt hedef buradaki polis noktasıydı. Burada da hem binamıza hem de önüne 3 metrelik beton bariyerler koymuştuk. Bunun engelleyici hizmet gördüğünü bu saldırı sonrasında da görmüş olduk. İnşallah bunu yaygınlaştıracağız ve hiçbir şekilde arkadaşlarımızın can güvenliğini tehlikeye atmayacak şekilde çalışmalarını sağlayacağız. Patlayıcının bu beton bariyerlerin önünde patlamasına rağmen çok sağlam olduğunu gördük. Beton bariyerin arkasında epeyce arkadaşımız olmasına rağmen çok şükür 4 hafif yaralıyla atlattık. Bu aldığımız tedbirin ne kadar önemli ve işe yarar olduğunu da test etmiş olduk."

Yorumlar