Van'da Suriyeli sığınmacılara iftar

- İpekyolu İlçe Müftülüğü tarafından kente yaşayan 170 Suriyeli sığınmacıya iftar verildi - Müftüsü Arvas: - "Onların sıkıntılarını ve acılarını bir nebze de olsa hafifletmek için yanlarında oluyoruz" - Suriyeli Yasir Ena: - "Burada tam bir ensar ve muhacir örneği gördük. Bu nedenle Türkiye'de olmaktan son derece mutluyuz. Bizlere sahip çıkan herkese teşekkür ediyoruz."

Google Haberlere Abone ol
Van'da Suriyeli sığınmacılara iftar

VAN (AA) - Van'ın İpekyolu İlçe Müftülüğü tarafından kente yaşayan 170 Suriyeli sığınmacıya iftar verildi.

Yeni Norşin Camisinde düzenlenen programa çocuklarıyla katılan Suriyeli aileler, cami içerisinde serilen yer sofrasında iftarlarını açtı.

İl Müftüsü Nimetullah Arvas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli ailelerle kardeşlik sofrasında bir araya geldiklerini belirterek, ramazanın paylaşma ve dayanışma ayı olduğunu söyledi.

Suriyeli aileleri yalnız bırakmadıklarını ve her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Arvas, "Onların sıkıntılarını ve acılarını bir nebze de olsa hafifletmek için yanlarında oluyoruz. Bu kapsamda bugün burada 170 Suriyeli aileyle bir araya geldik. İnşallah bu kardeşlerimizin dualarıyla hem ülkemiz hem de Van'ımız nasibini alır. Cenab-ı Allah'tan göç eden ve zulme uğrayan mazlum kardeşlerimiz için bir çıkış niyaz ediyoruz. Allahü Teala iftarımıza kurtuluşlarına vesile eylesin." dedi.

Suriyeli Yasir Ena ise Halep'te yaşanan bombardımandan kaçıp Van'a geldiklerini belirterek, "Burada Türkiye devletine sığındık. Bizi burada hiç yalnız bırakmıyorlar. Ülkemizdeymişiz gibi hissediyoruz. İlk günden beri Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri bizimle yakından ilgileniyorlar. Burada tam bir ensar ve muhacir örneği gördük. Bu nedenle Türkiye'de olmaktan son derece mutluyuz. Bizlere sahip çıkan herkese teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

İftar programı okunan duaların ardından sona erdi.

Yorumlar