Van'da "darbe ve teröre karşı birleşelim mitingi"

- Saat 10.45'te başlayacak olan 21 ilden sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların katılacağı mitingde güvenlik güçleri ile sivillere yönelik terör saldırıları protesto edilecek

Google Haberlere Abone ol
Van'da "darbe ve teröre karşı birleşelim mitingi"

VAN (AA) - Van'da düzenlenecek 21 ilden sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların katılacağı mitingde terör saldırıları protesto edilecek.

Van'da, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) öncülüğünde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 21 ilden binin üzerinde sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaşların katılımıyla bugün saat 10.45'te Beşyol Meydanı'nda "Darbe ve teröre karşı birleşelim mitingi" düzenlenecek.

Mitingde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Van, Elazığ, Bitlis ve Gaziantep'te güvenlik güçleri ile sivillere yönelik terör saldırılarına tepki gösterilecek.

"Kardeşlik Nöbeti" sloganıyla bir araya gelecek sivil toplum kuruluşu temsilcisileri ve vatandaşlar terörü lanetleyecek.

Mitingde sivil toplum kuruluşu temsilcilerince hazırlanan bildiriler okunarak, terör örgütlerine karşı birliktelik mesajı verecek.

- Miting alanından notlar

Beşyol Meydanı'nı trafiğe kapatan ekipler, mitingin yapılacağı alanın çevresine bariyer çekerek arama yaptı.

Miting alanına kurulan ve üzerinde Türk bayrakları bulunan platformun arkasına Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve Farsça, "Kardeşlik nöbeti, teröre karşı ayaktayız" yazılı pankart asıldı.

Mitingde vatandaşların taşıması için Türkçe ve Kürtçe yazılı, "Üst akıl maşaları PKK-PYD-DAİŞ-FETÖ" , "Birlikte diriliş için birlikte direnişteyiz", "Teröre one minute" , "Müminler ancak kardeştir", "Sen ben yok biz varız", "Birlikte Türkiyeyiz", "Darbeyi yendik terörü de yeneceğiz" dövizleri hazırlandı.

Vatandaşların miting alanına güvenli şekilde giriş yapmasını sağlamak amacıyla 4 yerde arama noktası oluşturuldu.

Miting alanına gelerek yapılan hazırlıkları inceleyen Memur Sen Van İl Temsilcisi Osman Ayşin, Van'ın tarihi bir güne ev sahipliği yapacağını belirterek, kentten tüm dünyaya darbe ve teröre karşı birlik ve beraberliğin görüntüsünü vereceklerini söyledi.

Sadece Van'ın değil tüm Türkiye'nin gözünün Van'da olacağını kaydeden Ayşin, şöyle konuştu:

"Biz çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmak, ülkemizin huzurlu olmasını sağlamak amacıyla mitingi düzenliyoruz. Genel başkanımız Van'a geldi. Programımızı 10.45'te başlatacağız. Türkçe ve Kürtçe bildirilerimiz okunacak. Vatandaşlarımızın da bu etkinliğimize gereken ilgiyi göstereceğine inanıyoruz. Terör örgütleri de Van'dan vereceğimiz bu mesajı dikkate alacaktır."



Yorumlar