Van'da belediyenin çöpleri toplamamasına tepki

- Van Büyükşehir Belediyesinin 2 gün temizlik ve ulaşım hizmeti vermeme kararına ildeki siyasi parti temsilcileri tepki gösterdi - AK Parti İl Başkanı Soğanda: - "İş bırakma eylemiyle kendi halkına zulüm eden belediye, asli görevi olan temizliği ve ulaşımı keserek içler acısı bir tabloyu gözler önüne seriyor" - Saadet Partisi İl Başkanı İlhan: - "Belediye, halkı cezalandıran bu hatadan hemen dönmelidir. Vatandaşların beklentileri de bu yöndedir"

Google Haberlere Abone ol
Van'da belediyenin çöpleri toplamamasına tepki

VAN (AA) - Van Büyükşehir Belediyesinin 2 gün temizlik ve ulaşım hizmeti 2 vermeme kararına ildeki siyasi parti temsilcileri tepki gösterdi.

AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, yaptığı yazılı açıklamada, belediyenin temel hizmetlerinden olan temizlik ve ulaşım hizmetinin halka ceza kesilir gibi yerine getirilmemesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Devletin FETÖ ve terör örgütü PKK'ya karşı büyük bir titizlikle sürdürdüğü operasyonlara halkın destek verdiğini vurgulayan Soğanda, "Devletimiz tarafından terör örgütlerine destek verdiği belirlenen dört belediyeden el çektiriliyor. Geçtiğimiz günlerde İpekyolu, Edremit, Özalp ve Erciş belediyelerine atanan vali yardımcıları ile kaymakamlar bölge halkı tarafından sevinç ve umutla karşılanmıştır." ifadesini kullandı.

Açıklamasında, halkın belediyeden hizmet beklediğini belirten Soğanda, şunları kaydetti:

"İş bırakma eylemiyle kendi halkına zulüm eden belediye, asli görevi olan temizliği ve ulaşımı keserek içler acısı bir tabloyu gözler önüne seriyor. Göreve geldikleri günden bu yana bir tek çöpleri alan belediye, işi tamamen bırakarak tam anlamıyla halkını cezalandırıyor. Devlet PKK terörünün üzerine gitti diye, halkın hizmetindeki belediye, otobüslerini bile çalıştırmayarak vatandaşı mağdur ediyor. Gerekirse biz halk olarak çıkıp sokaklara çöpleri alırız. Sözde grev ile vatandaşlarını mağdur edenlere bu halkın cevabı en güzel şekilde vereceğine inancımız tamdır."

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan ise kentte iki gündür çöplerin toplatılmamasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Seçilmiş bir belediyenin görevinin halka hizmet olduğunu dile getiren Özay, "Belediyeler bu halk için görevlerini en iyi şekilde yapmak zorundadır. Çünkü bu halkın oyunu almışlardır. Bu nedenle belediyeler bu sokaklardaki çöpleri bir an evvel temizlemeli. Belediye, halkı cezalandıran bu hatadan hemen dönmelidir. Vatandaşların beklentileri de bu yöndedir." diye konuştu.

Yorumlar