Van'da 150 bin Türk bayrağıyla "tarihe not düşüldü"

- FETÖ darbe girişiminden bu yana başlatılan demokrasi nöbetinde 150 bin Türk bayrağı dağıtılan Van'da 5 bin vatandaş, 15 Temmuz'dan bu yana yaşadıklarını "Tarihe Not Düş" adlı anı defterine yazdı - AK Parti İl Başkan Yardımcısı Karakuş: - "Daha önce HDP ve PKK baskısı ve şiddeti nedeniyle vatandaşlarımız Türk bayrağıyla çarşıda dolaşmakta tereddüt yaşıyordu. Birinin elinde Türk bayrağı görüldüğünde saldırır ve darp ederlerdi. Bugün ise vatandaşlarımızın, polislerimizin de desteğiyle ellerindeki Türk bayraklarıyla kentin en ücra köşesini bile gezebiliyor" - AK Parti İl Kadın Kolları Üyesi Polat: - "Bizler 5 bin insanın görüşlerine yer verdiğimiz bu anı defterini kitap haline getireceğiz. Bu kitabı geleceğe aktaracağız"

Google Haberlere Abone ol
Van'da 150 bin Türk bayrağıyla "tarihe not düşüldü"

VAN (AA) - MESUT VAROL / ÖZKAN BİLGİN - Van'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminden bu yana başlatılan "demokrasi nöbeti"nde 150 bin Türk bayrağı dağıldı. Beş bin vatandaş, 15 Temmuz'dan bu yana yaşadıklarını "Tarihe Not Düş" adlı anı defterine yazdı.

Beşyol Meydanı'nda 15 Temmuz'dan beri alanları hiç terk etmeyen binlerce vatandaşa 150 bin Türk bayrağı dağıtıldı. 27 gün boyunca "demokrasi nöbeti"ni coşkuyla devam ettiren vatandaşlar, taşıdıkları Türk bayraklarıyla meydanı kırmızı ve beyaz renklere bürüdü.

Demokrasi nöbetleriyle özdeşleşen meydandaki "Okçular Tepesi"nin yanına kurulan "Tarihe Not Düş" adlı stantta açılan anı defterine, 5 bin vatandaş son dönemde yaşadıklarını yazdı.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Zeki Karakuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alanda toplanan binlerce vatandaşa her gün bayrak dağıttıklarını belirterek, vatandaşların bayrak sevgisinin takdire şayan olduğunu söyledi.

Vatandaşların bayrak talebinin karşılanması için sürekli batı illerinden bayrak sipariş ettiklerini anlatan Karakuş, şöyle dedi:

"Gerçekten de Türk bayrağına olan ilgi bizleri duygulandırıyor. Bizler de vatandaşlarımızın bu ilgisi karşısında sessiz kalmayarak 15 Temmuz'dan beri sürekli alanı Türk bayraklarıyla süsledik. Alanın her yerinde Cumhurbaşkanımızın posterlerini görmek de mümkün. Buraya gelen vatandaşlar sabaha kadar demokrasi nöbetleri tuttu. Hemen her gece 10 bine yakın insan toplanıyordu." dedi.

Van'da ilk defa bu kadar Türk bayrağının alanlarda dağıtıldığını dile getiren Karakuş, şu değerlendirmede bulundu:

"Burada beş seçimde görev yaptım. Daha önce HDP ve PKK baskısı ve şiddeti nedeniyle vatandaşlarımız Türk bayrağıyla çarşıda dolaşmakta tereddüt yaşıyordu. Birinin elinde Türk bayrağı görüldüğünde saldırır ve darp ederlerdi. Bugün ise vatandaşlarımız polislerimizin de desteğiyle ellerindeki Türk bayraklarıyla kentin en ücra köşesini bile gezebiliyor. 27 gün süren demokrasi eyleminde her görüşten insan görmek mümkündü. Burada birçok partiye gönül veren insanlar vardı. Darbeye karşı herkes dimdik ayaktaydı. İnsanlar iradesine ve Cumhurbaşkanına sahip çıktı. Vatandaşlarımızın bu gayreti asla unutulmaz."

- 5 bin vatandaş "tarihe not düştü"

Alanda kurulan "Tarihe Not Düş" adlı stantta açılan anı defterine 5 bin vatandaşın imza attığını ifade eden AK Parti İl Kadın Kolları Üyesi Kübra Polat, darbeye karşı her kesimin tepki gösterdiğini dile getirdi.

Polat, Van'da yediden yetmişe herkesin alanlarda demokrasiye sahip çıktığına işaret ederek, şunları söyledi:

"Stantta açtığımız deftere 5 bin vatandaş 15 Temmuz'dan beri yaşadıklarını ve darbe girişimine yönelik düşüncelerini yazıp imza attı. İnsanlar darbeye çok tepkili. Burada insanlar vatanını nasıl sahiplendiğini gösterdi. Bizler de 5 bin insanın görüşlerine yer verdiğimiz bu anı defterini kitap haline getireceğiz. Bu kitabı geleceğe aktaracağız. Dedelerimiz 1980 darbesini yaşadı, ama inşallah bir daha darbe yaşamayız. İnsanlar darbeye karşı olduklarını ve asla darbeye izin vermeyeceklerini yazıyor."

Anı defterini imzalayan Ahmet Orman da, 15 Temmuz'da yaşadıklarını ölümsüzleştirdiğini anlatarak, ülkede yaşananların hiçbir deftere ve kitaba sığmayacağını vurguladı.

Vatandaşların kahramanlık örneği sergilediğini ifade eden Orman, "Allah Cumhurbaşkanımızı korusun ve onu başımızdan eksik etmesin. Sonuna kadar onun arkasındayız." diye konuştu.


Yorumlar