Van ve Hakkari'deki terör saldırısı

- Van'ın Gürpınar ile Hakkari'nin Şemdinli ilçelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Fırat Kılıç ile Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Demir'in cenazeleri, memleketlerine uğurlandı

Google Haberlere Abone ol
Van ve Hakkari'deki terör saldırısı

VAN (AA) - Van'ın Gürpınar ile Hakkari'nin Şemdinli ilçelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Fırat Kılıç ile Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Demir için tören düzenlendi.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığında düzenlenen törene, Vali İbrahim Taşyapan, 6. Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, askeri erkan, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunun ardından şehitler Kılıç ve Demir'in Türk bayrağına sarılı naaşları, tören alanına getirilerek öz geçmişleri okundu.

İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu duanın ardından şehit Kılıç'ın cenazesi Erzincan'a, şehit Demir'in naaşı ise Kahramanmaraş'a askeri uçakla uğurlandı.

Törende Kılıç'ın eşi Melike Kılıç'ı yakınları teskin etmeye çalıştı.

Van'ın Gürpınar ilçesindeki yürütülen operasyon için bölgeye sevk edilen zırhlı aracın devrilmesi sonucu yaralanan Uzman Çavuş Fırat Kılıç ile Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün karayolunda tuzaklanan bombanın patlatılması sonucu yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Demir, tedavi gördükleri hastanede şehit olmuştu.

Yorumlar