Van'da kamu hastanelerinde 20 sağlık görevlisi açığa alındı

- Van'da, kamu hastanelerinde çalışan 20 sağlık görevlisi açığa alındı - Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Semur: - "Suçu somut olarak ispatlananlar hakkında devletimiz gereken cezayı verecek"

Google Haberlere Abone ol
Van'da kamu hastanelerinde 20 sağlık görevlisi açığa alındı
Van'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturmada, kamu hastanelerinde çalışan 20 sağlık görevlisinin açığa alındığı bildirildi.

Van'da FETÖ'yle bağlantısı nedeniyle OHAL kararnamesi kapsamında Sağlık Bakanlığına devredilen Özel İstanbul Kadın Doğum ve Cerrahi Hastanesinde incelemelerde bulunan Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Heybet Semur, kamu hastanelerinde FETÖ'yle organik bağı olanlara yönelik çalışma yürüttüklerini söyledi.

Sağlık Bakanlığının da personellerle ilgili gerekli işlemleri yaptığını anımsatan Semur, FETÖ'yle bağlantısı olan kamu çalışanlarının belirlenmesi ve haklarında gerekli işlemlerin yapılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Semur, bakanlığın tespitleri doğrultusunda bu sabah 20 sağlık görevlisinin açığa alındığını kaydederek, şöyle devam etti:
"Açığa alınanlar arasında 2 uzman, bir pratisyen doktor ve hemşire ile memurlar bulunuyor. Bunların hem idari hem de adli yargılamaları olacak. FETÖ ile herhangi bir bağlantısı olmadığı tespit edilenler görevlerine dönebilecek. Ancak suçu somut olarak ispatlananlar hakkında devletimiz gereken cezayı verecek. Bütün devlet kurumları gibi bizler de bu konudaki hassasiyetimizi sürdüreceğiz."
van

Yorumlar