Van Büyükşehir Belediyesine görevlendirme yapılması

- Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliğine görevlendirilen Vali Taşyapan: - "Devletimizin bize tahsis ettiği kaynakları ve belediyenin öz kaynaklarını milletin hizmetine sunacağız" - "Belediyenin bir tek kuruşu boşa gitmeden Vanlılara hizmet vereceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Van Büyükşehir Belediyesine görevlendirme yapılması

VAN (AA) - İçişleri Bakanlığınca Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliğine görevlendirilen Vali İbrahim Taşyapan, "Devletimizin bize tahsis ettiği kaynakları ve belediyenin öz kaynaklarını milletin hizmetine sunacağız." dedi.

Belediye personeliyle bir araya gelerek toplantı düzenleyen Taşyapan, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Taşyapan, belediye teşkilatlarının bilindiği gibi büyük oranda kamu kaynaklarını kullanarak hizmet üreten kuruluşlar olduğunu söyledi.

Belediyenin yaygın hizmetler sunduğuna dikkati çeken Taşyapan, "Bu görevleri bizim dönemizde de en iyi şekilde yürütmenin gayreti içinde olacağız. Belediyeleri insanımızın, milletimizin daha rahatça geldiği, rahatça hizmet aldığı ve güleryüzle karşılandığı yerler olarak kullanacağız. Burada devletine, milletine bağlı, işinin başında olan ve ekmeğini kazanıp kendi kazancı ile yaşayan belediye çalışanlarımızla bu işleri yürüteceğiz ve onların tecrübelerinden de faydalanacağız." diye konuştu.

- "İnsanlarımıza güzel bir şehir kazandıracağız"

Taşyapan, devletin kuralları dahilinde vatandaşlara hizmet vereceklerini dile getirdi.

Vanlılara hizmet gayreti içinde olacaklarını, bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çalışacaklarını anlatan Taşyapan, şöyle devam etti:

"2014 yılında Büyükşehir olan belediye, ilin bütün mülkü sınırlarına hizmet götürmek zorundadır. Buradaki bütün hizmetleri yürüteceğiz. Bunların yollarını arayacağız. Gerekirse ilave kaynaklar bulacağız ve insanlarımıza güzel bir şehir kazandıracağız. Ulaşımıyla, yaşanabilir mekanlarıyla, sosyal mekanlarıyla, dinlenme alanlarıyla ve insanlarımızın ihtiyaç duyacağı diğer alanlarla güzel bir şehir üretmeye çalışacağız. İlçe belediyeleri ve merkezi idareyle uyumlu şekilde hizmet yürütmek için gayret göstereceğiz.

Allah'tan bizi mahcup etmemesini, insanlara iyi hizmet vererek hizmetlerimizle anılmayı diliyorum."

Hizmetleri belediye çalışanlarıyla yapacaklarına işaret eden Taşyapan, belediyenin kaynaklarını halk için kullanacaklarını söyledi.

Taşyapan, bu konudaki tutumlarının net olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu tutum içinde olmayanlarla çalışamayız. O şekilde çalışanları belediye içerisinde barındırmamız da mümkün değil. Burada olduğumuz süre içinde gerekli sorumluluğumuzu yerine getirmenin gayreti içinde olacağız. Kamu kaynakları bütün vatandaşlarımızın vergileri ile oluşan kaynaklardır. Bu kaynaklarda 79 milyon insanın hakkı vardır. O hakkı hizmete dönüştürmediğimiz sürece, yerine getirmemiş ve o hakkı ödeyememiş oluruz. Bu yüzden o hakkı lüzumsuz, devlete ve millete sıkıntı verecek yerlere sevk edemeyiz. Onları ancak hizmete dönüştürebiliriz. Bunun da gayreti içinde olacak ve bunu her zamanda göz önünde bulunduracağız.

Hükümetimizin desteği ile burada iyi işler çıkaracağız. Vatandaşımızın öncelikleri bizim de önceliklerimiz olacak. Tabii ki bu kentin birtakım öncelikleri mutlaka vardır. Onu gerekli istişareler ile ortaya çıkardıktan sonra biz de buna öncelik kararı getirirsek ilk olarak bu önceliklerden başlayacağız ancak biliyorsunuz ki belediyenin önceliklerinde olmazsa olmazlar vardır. O hizmetler şu anda önceliklerimizdir. Kış ayı gelmektedir, bizim ilk önceliğimiz budur. Kışın vatandaşlarımızın mevsim şartlarından kötü etkilenmemesi için de her türlü tedbiri alarak bu hizmeti kesintisiz sunmamız lazım. Kış dönemini iyi geçirdikten sonra bahara yeni işlerimize, yeni projelerimize imkanlarımız ölçüsünde neler yapabiliyorsak onları gerçekleştirmek için çaba sarf edeceğiz."

Yorumlar