Vali Aksoy'dan TEOG birincilerine ödül

- Diyarbakır Valisi Aksoy: - "Terör olayları nedeniyle çocuklarımızın eğitimlerinde bir takım aksamalar olmuşsa da onlara telafi edici programlar yaparak eksikliklerini gidermek için çalışmalar yapıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Vali Aksoy'dan TEOG birincilerine ödül

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 2. dönem sınavında dereceye giren öğrencilere ödül verdi.

Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Vali Aksoy, 1 milyon 168 bin adayın girdiği TEOG2 sınavında Diyarbakır'dan 16 öğrencinin birinci olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Aksoy, TEOG2 sınavındaki 120 sorunun hepsini doğru cevaplayan 16 öğrenciyi kutlayarak, "Özellikle okula devam etmeyen öğrencilerimizin hiç olmaması için büyük bir çalışma içerisindeyiz. Devamsızlıkları azaltma ve bütün çocuklarımızı okula kazandırma adına büyük bir gayret içerisindeyiz. Diyarbakır’da eğitimdeki başarımızı daha üst noktaya taşımak adına büyük bir çaba sarf ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Eğitimin aksamaması için yeni okullar, yeni derslikler yaparak fiziki şartları iyileştirmeye çalıştıklarını aktaran Aksoy, kentteki yaklaşık 440 bin öğrenciyi en iyi şekilde yetiştirmek için gayret sarf ettiklerini söyledi.

Vali Aksoy, bölgede yaşanan terör olaylarından etkilenen öğrencilere yönelik telafi eğitimleri, destekleyici kurslar açıldığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Zaman zaman terör olayları nedeniyle çocuklarımızın eğitimlerinde bir takım aksamalar olmuşsa da onlara telafi edici programlar yaparak eksikliklerini gidermek için çalışmalar yapıyoruz. Sizler Diyarbakır’ın örnek gösterilecek öğrencilerisiniz. Bu bakımdan sizleri ayrı ayrı tebrik ediyorum. İnanıyorum ki bu başarının arkasında sizlerin gayreti kadar, anne ve babalarınız ve öğretmenlerin gayreti de var. Onlara da teşekkür ediyorum. Onları da tebrik ediyorum. Disiplinli bir çalışma içerisinde bu başarıyı yakaladınız. Sizin bu başarınız Diyarbakır’daki diğer öğrencilerimize de örnek oluşturacaktır. Hedeflediğiniz hangi meslek ise o mesleği kazanacak çalışmayı gösterip lise eğitiminize devam ederek başarılı olacağınıza inanıyorum."


- "3-4 ay Sur'da mahsur kaldık"


TEOG birincilerinden Barış Kaydaş'ın annesi Seriye Kaydaş da Sur'daki terör saldırıları nedeniyle eğitiminde aksama olmasına rağmen bütün sorulara doğru cevap vermeyi başaran oğluyla gurur duyduğunu söyledi.

Kaydaş, şöyle konuştu:

"3-4 ay Sur'da mahsur kaldık. Benim oğlum bu kadar sıkıntı çekmesine rağmen eğitimine aksatmadan devam etti. Devlet ve öğretmenlerin yardımıyla oğlum TEOG ikinci sınavında ful çekti. Terör saldırıları nedeniyle oğluma psikolojisinde yardımcı oldum, üzülme, yapacaksın diye motive ettim."

Ali Emri Ortaokulu öğrencisi Barış Kaydaş ise başarısında emeği geçen anne, baba ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Konuşmaların arından öğrencilere birer dizüstü bilgisayar ve çeşitli hediyeler veren Aksoy, başarılı öğrenciler, aileleri ve öğretmenleriyle fotoğraf çektirdi.

Törene, Vali Yardımcısı Remzi Kattaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan da katıldı.



Yorumlar