Vakıflar'ın hedefi, 25 bin kişiye muhtaç aylığı

- Vakıflar Genel Müdürü Ertem, yönetmelik gereği herhangi bir sosyal güvencesi olanlara muhtaç aylığı bağlayamadıklarını, bu nedenle 5 bin kişilik kadroyu bile dolduramadıklarını belirterek, yönetmeliği değiştirmek için çalışmalara başlayacaklarını bildirdi - Ertem: - "Şu anda 5 bin kadromuz var, ayrılanlar sebebiyle dolduramıyoruz" - "Bizim yönetmeliği esnetmemiz lazım. Onunla ilgili bir çalışma yapacağız. Esnetirken de vakfiye gereği olması lazım. Muhtaçlık kriterini değiştirmemiz lazım. Bunun üzerinde çalışmak lazım" - "Muhtaç maaşında vakfiye gereği hedefimizi 25 bin seviyesine çıkarmamız gerekiyor"

Google Haberlere Abone ol
Vakıflar'ın hedefi, 25 bin kişiye muhtaç aylığı

İSTANBUL (AA) - SİBEL KURTOĞLU - Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, yönetmelik gereği herhangi bir sosyal güvencesi olanlara muhtaç aylığı bağlayamadıklarını, bu nedenle 5 bin kişilik kadroyu bile dolduramadıklarını belirterek, "Muhtaç maaşında vakfiye gereği hedefimizi 25 bin seviyesine çıkarmamız gerekiyor. Bizim yönetmeliği esnetmemiz lazım. Onunla ilgili bir çalışma yapacağız." dedi.

Ertem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vakıflar Genel Müdürlüğünce, vakfiyelerde yer alan hayır şartlarının yerine getirilmesi amacıyla muhtaç aylığı bağlandığını hatırlattı.

Muhtaç aylığının, annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile yüzde 40 ve üzeri engelli olanlara, sosyal güvencesi olmaması, herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması, mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması, gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması durumlarında bağlandığını belirten Ertem, bu yıl muhtaç engelliler ile yetim çocukların her birine aylık 583 lira ödendiğini kaydetti.

Genel Müdür Ertem, muhtaç aylığı bağlamada "herhangi bir sosyal güvencesi olmayacak" kriteri aradıklarını yenileyerek, herhangi bir sosyal güvence olması durumunda maaşın kesildiğini söyledi.

AK Parti hükümetleri döneminde sosyal yardımlara çok önem verildiğini, dul, engelli, yetimlere yardımda bulunulduğunu anlatan Ertem, "Dul ve engelli yardımı alan vakıflardan maaş alamıyor. Örneğin, ihtiyacı olanlar Vakıflar Genel Müdürlüğünün muhtaç maaşından az olmasına rağmen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının verdiği dul veya 65 yaş üzeri maaşı tercih ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Muhtaç maaşı kadrosunu artırdıklarını ancak dolduramadıklarını vurgulayan Ertem, şunları dile getirdi:

"Şu anda 5 bin kadromuz var, ayrılanlar sebebiyle dolduramıyoruz. Bunu vakfiye gereği 20-25 bin seviyesine çıkarmamız lazım. Her vakıfta bir muhtaç düşünüldüğünde 25 bin civarında kişiye muhtaç maaşı vermemiz lazım. Bizim yönetmeliği esnetmemiz lazım. Onunla ilgili bir çalışma yapacağız. Esnetirken de vakfiye gereği olması lazım. Muhtaçlık kriterini değiştirmemiz lazım. Bir başka yerden maaş alabilir ancak ihtiyacı giderilebilir mi? Ona bakmak lazım. Bunun üzerinde çalışmak lazım. Muhtaç maaşında vakfiye gereği hedefimizi 25 bin seviyesine çıkarmamız gerekiyor. Bu konuda oturup etraflıca değerlendirme yapacağız."

Yorumlar