Uyuşturucu satıcısına hapis ve para cezası

- Kayseri'de "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan yargılanan sanık 12,5 yıl hapis, 25 bin lira para cezasına çarptırıldı

Google Haberlere Abone ol
Uyuşturucu satıcısına hapis ve para cezası

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan yargılanan sanığa 12 yıl 6 ay hapis, 25 bin lira adli para cezası verildi.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Fatih Sarı ve A.S, tutuksuz yargılanan A.K. ile avukatları hazır bulundu.

Sanık Fatih Sarı (30) savunmasında, uyuşturucu madde ticareti yapmadığını, kullanıcı olduğunu öne sürdü.

Diğer sanıklar A.S. ve A.K. ise uyuşturucuyu Fatih Sarı'dan aldıklarını savunarak kullanıcı olduklarını iddia etti.

Mahkeme heyeti, Fatih Sarı'ya "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 12 yıl 6 ay hapis, 25 bin lira adli para cezası verdi, A.S. ve A.K'nin ise deli yetersizliğinden beraatına hükmetti.

- Olay

Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 27 Ekim 2017'de uyuşturucu madde ticareti yapıldığı ihbarı üzerine düzenlediği operasyonda şüpheliler Fatih Sarı, A.S. (23) ve A.K. (20) gözaltına alınmış, şüphelilerin araç, ev ve üstlerinde yapılan aramada bir miktar uyuşturucu madde ele geçirilmişti.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Sarı ve A.S, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan tutuklanırken, A.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Yorumlar