Uyuşturucu kullanan sürücü ehliyetini süresiz kaybetti

- İzmir'de uyuşturucu kullandıktan sonra trafiğe çıktığı tespit edilen otomobil sürücüsüne 6 bin 500 lira para cezası kesildi, ehliyetine süresiz el konuldu

Google Haberlere Abone ol
Uyuşturucu kullanan sürücü ehliyetini süresiz kaybetti

İZMİR (AA) - İzmir'de uyuşturucu aldıktan sonra trafiğe çıkan sürücü hakkında uyuşturucu kullanmak ve bulundurmaktan işlem yapıldı. Sürücüye, trafiği tehlikeye düşürmekten 6 bin 500 lira ceza kesildi, ehliyetine de süresiz el konuldu.

Edinilen bilgiye göre narkotik polis ekipleri, Konak ilçesinde uyuşturucu aldıktan sonra direksiyon başına geçen bir sürücünün yönetimindeki otomobille trafikte olduğu ihbarı üzerine çalışma başlattı. Halide Edip Adıvar Caddesi'nde durdurulan otomobilin sürücüsü N.Ö. (42), polise yakalanmamak için yanındaki folyoya sarılı olduğu belirtilen esrarı yere attı.

Esrara el konulurken, gözaltına alınan N.Ö'nün kan ve idrar tahlillerinden uyuşturucu madde kullandığı tespit edildi.

"Uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak" suçundan hakkında işlem yapılan N.Ö'ye ayrıca "trafik güvenliğini tehlikeye sokmak"tan da 6 bin 500 lira para cezası verildi, ehliyetine süresiz el konuldu.

Öte yandan kent merkezinde uyuşturucu madde ticareti yapanların yakalanmasına yönelik operasyonlarda 9 şüpheli gözaltına alındı.

Yapılan üst aramalarından 350 gram esrar, 50 gram bonzai ve 40 ecstasy hap ele geçirilen şüphelilerden G.U. (35), B.G. (50) ve O.V. (35), çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Altı şüpheli ise savcılıkça serbest bırakıldı.

Ödemiş ilçesindeki operasyonda ise evinde paketlenerek satışa hazır hale getirilmiş 63,90 gram esrar ele geçirilen O.D, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Yorumlar