Üst düzey İtalyan yöneticiye hapis istemi

- İtalyan ağır sanayi ve yüksek teknoloji firmasının genel direktörü Moretti'nin, Devlet Demiryolları Genel Direktörü olduğu dönemde yaşanan kazadaki sorumluluğundan ötürü 16 yıl hapsi istendi

Google Haberlere Abone ol
Üst düzey İtalyan yöneticiye hapis istemi

ROMA (AA) – İtalya’nın savunma, uzay, havacılık ve güvenlik alanlarındaki önemli ağır sanayi ve teknoloji firması Leonardo-Finmeccanica’nın başındaki isim Mauro Moretti için İtalyan Devlet Demiryolları Genel Direktörlüğü döneminde yaşanan kazadan dolayı 16 yıl hapis cezası talep edildi.

İtalya’nın Viareggio kentinde 29 Haziran 2009’da, LPG yüklü bir trenin raydan çıkıp, çevredeki evlere ve diğer trenlere çarpması sonucu yaşanan ve 32 kişinin yaşamına mal olan kazaya ilişkin davada, istenen cezalar belli oldu.

Kazaya yönelik davaya bakan Lucca Cumhuriyet Savcılığı, birden fazla kişinin yaralanması, yangına sebebiyet verme ve ihmal suçlamalarını yönelttiği Moretti, Ulusal Demiryolu Ağı Direktörü Michele Mario Elia, Trenitalia’nın yük ve kargo bölümü sorumluları da olmak üzere 32 kişi için farklı sürelerde hapis ve para cezası talep etti. Savcılık, Moretti için 16 yıl, Elia için ise 15 yıl hapis cezası istedi.

2006 ile 2014 yıllarında 8 yıl Devlet Demiryollarında genel direktörlük yapan Moretti, Mayıs 2014’ten bu yana Leonardo-Finmeccanica’nın başında bulunuyor.

Yorumlar