Üsküp'te Balkan Ülkeleri Anestezi Günleri Kongresi

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın başkenti Üsküp'te 3. Balkan Ülkeleri Anestezi Günleri Kongresi başladı. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) desteğiyle...

Google Haberlere Abone ol
Üsküp'te Balkan Ülkeleri Anestezi Günleri Kongresi

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın başkenti Üsküp'te 3. Balkan Ülkeleri Anestezi Günleri Kongresi başladı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) desteğiyle Makedonya Anestezi Uzmanları Derneği ve Türkiye Anestezi ve Reanimasyon Uzmanları Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe, Makedonya Sağlık Bakan Yardımcısı Jovica Andovski, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, TİKA Üsküp Koordinatörü Teoman Tiryaki, Makedonya Tabipler Odası Başkanı Goran Dimitrov ve diğer konuklar katıldı.

Makedonya Anestezi Uzmanları Derneği Başkanı Andrijan Kartalov, açılışta yaptığı konuşmada, kongreye Balkan ülkelerinin yanı sıra Avrupa'dan da anestezi uzmanlarının katıldığına işaret ederek, kongrede yapılacak çalışmaların ortopedik anestezi ve yoğun bakım alanlarındaki gelişmelere katkıda bulunacağına inandığını söyledi.

Kartalov, kongreye ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Türkiye Anestezi ve Reanimasyon Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Meral Kanbak da bu etkinliklerin Balkan ülkelerindeki anestezi uzmanları arasında tanışmayı, bilgi alışverişini ve karşılıklı işbirliğini artırdığını ifade etti.

Kanbak, ''Paylaştığımız kültürel değerlerimiz ve arzularımız doğrultusunda ortak bir vizyon ile birlikte attığımız bu adımların devamının gelmesi ve dernekler arasındaki birlikteliğin bir üst organizasyon ile daha üst düzeye taşınması en büyük dileğimizdir." diye konuştu.

Üsküp Büyükelçisi Şölendil de Türkiye ile Makedonya arasındaki işbirliğinin her alanda çok iyi olduğunu, ayrıca her iki ülke makamlarının sağlık alanındaki işbirliğini en üst seviyeye taşımaya gayret ettiğini kaydetti.

Daha önceki yıllarda Kosova ve Arnavutluk'ta düzenlenen 3 günlük etkinliğe 14 ülkeden uzmanlar katılıyor.

Yorumlar