Üsküp sokaklarında "sığınmacı" sergisi

- Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, evlerini terk eden sığınmacıların umuda yolculuklarında çektiği zorlukları ve savaş bölgelerinde yaşananları anlatan fotoğrafların yer aldığı sergi açıldı

Google Haberlere Abone ol
Üsküp sokaklarında "sığınmacı" sergisi

ÜSKÜP (AA) - "Şimdi Sığınmacı-Her Zaman İnsan Projesi" kapsamında, evlerini terk eden sığınmacıların umuda yolculuklarında çektiği zorlukları ve çatışma bölgelerinde yaşananları anlatan fotoğrafların yer aldığı sergi Makedonya'nın başkenti Üsküp'te açıldı.

AB tarafından finanse edilen ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Makedonya Temsilciği tarafından düzenlenen serginin açılışında konuşan BMMYK Makedonya Temsilcisi Muhammed Arif, "Şimdi Sığınmacı-Her Zaman İnsan Projesi" ile sığınmacıları ve onların mirasını Makedonya halkı ile yakınlaştırmayı amaçladıklarını belirtti.

"Görevimiz, sığınmacıların da bizim gibi insan olduğunu dünyaya anlatmak." diyen Arif, savaştan kaçan bu insanlara insani davranması ve onlarla dayanışma içinde olması nedeniyle Makedonyalı yetkililere teşekkür etti. Arif, "Bizim ahlaki sorumluluğumuz, onlara destek olmak. Onlar dün normal bir hayat yaşarken, bugün hayatlarını kurtarmak için evlerini bırakmak zorunda kaldı ve sığınmacı oldu. Bir gün herkes sığınmacı olabilir." diye konuştu.

Makedonya'nın güneyindeki Yunanistan ve kuzeyindeki Sırbistan sınırlarında bulunan 200'den fazla sığınmacının durumu hakkında da konuşan Arif, bu kişilere kışı geçirebilecekleri imkanlar sağlanması için hükümetle birlikte çalıştıklarını sözlerine ekledi.

25 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek serginin 27 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında ise Pirlepe, Ustrumca ve Gostivar şehirlerinde de açılacağı ifade edildi.



Yorumlar