Üsküdar Turizm ve Bahar Şenliği başladı

- Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman: - "Bu sene bazı sıkıntılarımız var ama karamsar değiliz. Türkiye turizmde bir mucizeyi gerçekleştirmiş ülkelerin başında geliyor"

Google Haberlere Abone ol
Üsküdar Turizm ve Bahar Şenliği başladı

İSTANBUL (AA) - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, bu yıl turizm anlamında bazı sıkıntıların bulunduğunu ancak karamsar olmadıklarını belirterek, "Türkiye turizmde bir mucizeyi gerçekleştirmiş ülkelerin başında geliyor." dedi.

İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Üsküdar Belediyesi ve TÜRSAB tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Üsküdar Turizm ve Bahar Şenliği başladı.

Festivalin açılışında konuşan Yayman, İstanbul'a dışarıdan gelen insanların en çok görmek istediği yerlerin başında Üsküdar'ın geldiğini söyledi.

Yayman, pek çok eserin bulunduğu ilçenin, tarihi, tabiatı, insanıyla herkese yaşama sevinci verdiğini dile getirdi.

Bu yıl turizmle ilgili birtakım sorunlar olduğunu aktaran Yayman, şöyle devam etti:

"Doğrudur, her zaman iyi seneler olmaz. Bu sene bazı sıkıntılarımız var ama karamsar değiliz. Türkiye turizmde bir mucizeyi gerçekleştirmiş ülkelerin başında geliyor. Daha 90'lı yılların başında Türkiye'deki turistik belgeli yatak sayısı Yunanistan'ın Rodos Adası'nın gerisindeydi. Ancak çok şükür Allah'a turizmcimiz, garsonundan işletme sahibine tüm çalışanlarıyla büyük bir takımdaşlıkla çalıştı, sonunda Türkiye dünyada en çok turist gelen 7. ülke. Gelir bakımından da bazı seneler 11. sırada, bazı seneler 12. sırada. Daha bizim yapacak çok işimiz var."

- "İlçenin turizm potansiyelini artırmak önce bize düşüyor"

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de ilçenin kültür, tarih ve turizm şehri olduğunu belirterek, turizm potansiyelinin yeterince tanıtılamadığının da bir gerçek olduğunu söyledi.

Türkmen, bu potansiyeli gün yüzüne çıkarmak için Üsküdar'daki tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri gerek iç gerekse dış turistlerin tanıması adına bir çaba içerisinde olduklarını ifade etti.

Üsküdar'ın İstanbul'un fethini görmeden 100 yıl önce Müslümanlaşmış bir şehir olduğunu dile getiren Türkmen, "Elbette ki tanıtım noktasındaki en önemli görev Üsküdar Belediyesi olarak bize düşüyor. Ancak tek başımıza bunu başarmamız mümkün değildir. Tüm sivil toplum kuruluşlarıyla, kamu kurum ve kuruluşlarımızın yanı sıra, devlet ve hükümet büyüklerimizle bunu gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle açılışı gerçekleştirilen etkinliğe Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEM-DER) Başkanı Saadet Gülbaran, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ile TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün de katıldı.

Üsküdar Sahili'nde 32 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen festival, 4 gün sürecek.

Yorumlar