Uşak Valisi, TEOG birincisini kabul etti

- Vali Okur, TEOG birinci ve ikinci dönem sınavında Türkiye birincileri arasında yer alan Sümter'i kabul ederek başarısından dolayı tebrik etti - Okur: - "Uşak İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammed Yasin'in TEOG Türkiye birincisi olması, emeklerimizin bir karşılığıdır. Bu başarının diğer okullarda ve sınavlarda tekrarlanacağını umut ediyorum" - Sümter: - "Mimar Sinan gibi başarılı bir mimar olmayı hedefliyorum. Ülkemizin başarılı ve çalışan gençlere ihtiyacı var"

Google Haberlere Abone ol
Uşak Valisi, TEOG birincisini kabul etti

UŞAK (AA) - Temel Eğitimden Orta öğretime Geçiş (TEOG) birinci ve ikinci dönem sınavında Türkiye birincileri arasında yer alan Muhammet Yasin Sümter, sınav başarısının planlı ve düzenli çalışmanın sonucu olduğunu belirterek "Mimar Sinan gibi başarılı bir mimar olmayı hedefliyorum. Ülkemizin başarılı ve çalışan gençlere ihtiyacı var" dedi.

Uşak Valisi Ahmet Okur, Muhammet Yasin Sümter'i sınavlardaki başarısından dolayı makamında kabul etti.

TEOG birinci ve ikinci dönem sınavında Türkiye birincileri arasında yer alan Sümter'in başarısından dolayı kutlayan Okur, başarının diğer öğrencilere örnek olmasını diledi. Okur, şöyle devam etti:

"İlimizde özellikle eğitim konusunda gösterdiğimiz bir hassasiyet var, bu konuda iki önemli projeyi hayata geçirdik. Uşak Başarıyı Artırma Projesi ve Yenilikçi Lider Öğretmenler Projesi. Bu iki projenin ayağında, okul ve öğretmenlerle birlikte öğrenci ve velilerimizin iş birliği var. Uşak İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammed Yasin'in TEOG Türkiye birincisi olması emeklerimizin bir karşılığıdır. Bu başarının diğer okullarda ve sınavlarda tekrarlanacağını umut ediyorum. Öğrencimizi, onu yetiştiren ailesini ve katkı sağlayan tüm öğretmenlerini tebrik ediyorum. Muhammed Yasin, elde ettiği bu güzel derece ile Uşak'ın kıvanç kaynağı olmuştur. Tebrik ediyor, kendisinin bundan sonraki eğitim hayatında başarılarının devam etmesini temenni ediyorum."

- "Başarıların bizlere rehavet getirmemesi gerekiyor"

Babasının da matematik öğretmeni olması sebebiyle geometri ve matematiği sevdiğini söyleyen Sümter, ailesinin verdiği desteğin önemine değindi. Okul dışında herhangi bir kurs almadığını aktaran Sümter, sınavlara tamamıyla devlet okulunda aldığı eğitimlerle hazırladığını ifade etti.

Okullarda yapılan yetiştirme ve destekleme kurslarına katıldığına işaret eden Sümter, ayrıca sınav başarısının büyük ölçüde planlı ve düzenli çalışmanın sonucu olduğunu söyledi.

İmam hatipten mezun olduktan sonra farklı alanlarda da tercih yapılabileceğini ifade eden Sümter, "Mimar Sinan gibi başarılı bir mimar olmayı hedefliyorum. Ülkemizin başarılı ve çalışan gençlere ihtiyacı var. Başarıların bizlere rehavet getirmemesi gerekiyor. İnşallah benim hedefimde şu an mimarlık var. Herkesin bir hedefinin, hayalinin olması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Yorumlar