Uşak merkezli FETÖ/PDY operasyonu

- Örgüte finans sağlanması iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Uşak merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda 28 kişi yakalandı

Google Haberlere Abone ol
Uşak merkezli FETÖ/PDY operasyonu

UŞAK (AA) - Uşak'taki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgüte finans sağlanması iddialarına ilişkin 5 ilde düzenlenen operasyonda 28 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY'nin finans kanadına yönelik sürdürülen soruşturmada, elde edilen bilgi ve iddialar doğrultusunda Uşak, İzmir, Muğla, Şanlıurfa ve Ankara'da 33 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Operasyonlarda, yapılanma içinde eğitim şirketleri müdürleri, iş adamları, yeminli mali müşavir, şirket çalışanları, memurlar, muhasebeci ve öğretmenlerin de aralarında bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan 5 iş adamının ise yurt dışına kaçtığı öğrenildi.

Uşak'ta, FETÖ/PDY'ye finansal destek sağlamak amacıyla "himmet" adı altında halktan zorla topladıkları parayı paravan şirketler aracılığıyla İsrail, Güney Afrika, ABD ve Tunus gibi ülkelere kaçırdıkları, ayrıca yine "himmet" adı altında toplanan malları paraya çevirmek amacıyla anlaşmalı olarak kamu ihaleleri düzenlenmesini sağladıkları ve bu malları kamu kurumlarına fahiş fiyatlara satarak ihalelere fesat karıştırdıkları, belirli dönemlerde yüklü miktarda parayı yurt dışına götürdükleri iddiaları üzerine gerçekleştirilen 3 operasyonda, 60 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmış, 46 kişi gözaltına alınmış, bir kişinin ise başka bir suçtan cezaevinde olduğu belirlenmişti.

Gözaltına alınanlardan Uşak Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Yıldırım, "Türkiye imamının yardımcısı" olduğu öne sürülen Hazim S, iş adamları Barış A, Mehmet S. ve Mehmet D. "FETÖ'ye üye olmak, anayasal düzeni bozmaya çalışmak" suçlarından tutuklu bulunuyor.

Operasyon kapsamında Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 13 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Yorumlar