Ürdünlü gazeteci-yazar Hattar'ın öldürülmesi

- Mısır'daki dini otorite Ezher, Hattar'ın öldürülmesini kınadı

Google Haberlere Abone ol
Ürdünlü gazeteci-yazar Hattar'ın öldürülmesi

KAHİRE (AA) - Mısır'daki dini otorite Ezher kurumu, Ürdünlü gazeteci-yazar Nahid Hattar'ın öldürülmesini kınayarak olayı "büyük suç" olarak nitelendirdi.

Ezher'den yapılan yazılı açıklamada, Hattar'ın dün Ürdün'ün başkenti Amman'da silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin, "Ezher, bu büyük suçu kınıyor. Yanlış düşünceler, ancak Ezher kurumunun tarih boyunca sahip olduğu mutedil, doğru ve olgun düşüncelerle düzeltilir." ifadeleri kullanıldı.

Toplumda kışkırtmalara yol açan, İslam dini ve kutsallarına hakaret içerikli her türlü eylemin reddedildiğine vurgu yapılan açıklamada, "Bazılarının, yargı ve kanundan bağımsız bir şekilde insanları öldürmesi İslam dininde caiz değildir. Çünkü İslam fıkhına göre, yargı makamının verdiği kararlar, ülke yöneticileri veya onun yerine yetkiyi elinde tutanlar tarafından uygulanır." denildi.

Sosyal medyada İslami değerlere ve Allah'a yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan Hattar, dün duruşmaya giderken Amman Adalet Sarayı önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş, saldırgan emniyet güçleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Ürdün makamları, Facebook'taki paylaşımları üzerine 13 Ağustos'ta gözaltına alınan Hattar'ı kefaletle serbest bırakmıştı.

Yorumlar