Ürdün'deki İÇC'nin Akabe ofisi yeniden açılıyor

AMMAN (AA) - Ürdün'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı İslami Çalışma Cephesi (İÇC), yargı kararının ardından Akabe'deki ofisini...

Google Haberlere Abone ol
Ürdün'deki İÇC'nin Akabe ofisi yeniden açılıyor

AMMAN (AA) - Ürdün'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı İslami Çalışma Cephesi (İÇC), yargı kararının ardından Akabe'deki ofisini yeniden açacağını duyurdu.

İÇC Genel Sekreteri Muhammed ez-Zeyud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Akabe'deki ofis yetkilimizden az önce bir telefon aldım. Eski Akabe Valisi Fevaz Arşidat'ın İÇC ofisinin kapatılması için aldığı kararların geçersiz sayılması yönündeki mahkeme kararının, Danıştay tarafından onaylandığını söyledi." ifadelerini kullandı.

Akabe'deki İÇC ofisinin Vali Arşidat'ın kararıyla 10 Şubat'ta kapatıldığını ve bunun kanunlara aykırı olduğunu belirten Zeyud, parti merkezleri ve yazışmalarının dokunulmazlığına işaret ederek yargı kararının dışında takip edilmesi veya bu merkezlere baskın düzenlenmesinin yasal çerçevede doğru olmadığını kaydetti.

İÇC'nin Mafrak, Sehab ve Kerk'te olmak üzere kapatılmış 3 ofisinin daha bulunduğunu aktaran Zeyud, yargı süreci devam eden bu ofisler hakkında da Akabe ofisi gibi karar çıkmasını umduklarını dile getirdi.

Akabe'deki ofisi kapatıldığında valinin kararını kınayan İÇC, atılan adımı "siyasi bir karar ve Ürdün yargısına saldırı" şeklinde değerlendirmişti.

Ürdün'de nisan ayında İhvan'ın Amman'daki genel merkezi ile bazı kentlerdeki ofisleri kapatılmıştı.


Yorumlar