Ürdün'de yeni hükümet göreve başladı

AMMAN (AA) - Ürdün'de yeni hükümeti oluşturan Başbakan Hani el-Mulki ve bakanların Kral 2. Abdullah'ın önünde yemin ederek göreve başladığı bildirildi....

Google Haberlere Abone ol
Ürdün'de yeni hükümet göreve başladı

AMMAN (AA) - Ürdün'de yeni hükümeti oluşturan Başbakan Hani el-Mulki ve bakanların Kral 2. Abdullah'ın önünde yemin ederek göreve başladığı bildirildi.

Kraliyet Divanı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Mulki ve bakanların anayasal yeminini ettiği belirtilerek, "Kral, Savunma Bakanlığı görevini yapan Başbakan ile 29 bakandan oluşan yeni hükümeti kabul etti." ifadelerine yer verildi.

Yeni kabinede sadece Tarım, Kamu Sektörünü Geliştirme, Yüksek Öğrenim ve Adalet Bakanları değişti. Başbakan Mulki'nin seçimden önceki kabinesinde bu bakanlıkları yürüten isimler Senatoya atanırken, diğer bakanlıklarda değişiklik yapılmadı.

Ürdün'de 20 Eylül'de yapılan genel seçimlerin ardından Kral Abdullah, geçen pazar günü Hani el-Mulki'yi yeniden hükümeti kurmakla görevlendirmişti.

Ürdün'de parlamento, Kral tarafından atanan isimlerden oluşan "Senato" ile seçimlerle iş başına gelen "Temsilciler Meclisi" olmak üzere iki kanattan oluşuyor.‎

Yorumlar