Ürdün'de askeri üsteki çatışma

- ABD'nin Amman Büyükelçiliği, Kral Faysal Askeri Hava Üssü'nde çıkan çatışmada ABD'li 2 askeri eğitmenin öldüğü olayda, terörü de ihtimal dahilinde gördüklerini ifade etti

Google Haberlere Abone ol
Ürdün'de askeri üsteki çatışma

AMMAN (AA) - ABD'nin Amman Büyükelçiliğinden, Ürdün'deki Kral Faysal Askeri Hava Üssü'nde çıkan çatışmada ABD'li 2 askeri eğitmenin öldüğü olayda, terörü de ihtimal dahilinde gördükleri bildirildi.

Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, 4 Kasım'da meydana gelen olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü, şu ana kadar henüz herhangi bir sonuca ulaşılamadığı ifade edildi.

Soruşturmayı yürütenlerin tüm etmenleri ve ABD'li eğitmenlerin ölümüne yol açan muhtemel sebepleri incelediği kaydedilen açıklamada, terörü de uzak bir ihtimal olarak görmedikleri aktarıldı.

Açıklamada, ABD'li askerlerin hatalı davrandığını ispat edecek güvenilir bir kanıtın bulunmadığına da işaret edildi.

Ürdün resmi ajansı Petra, Cafr bölgesindeki Kral Faysal Askeri Hava Üssü'ne girmeye çalışan ABD'li eğitimcilerin dur ihtarına uymaması üzerine karşılıklı ateş açıldığını, olayda ABD'li 2 eğitmen öldüğünü, biri Ürdünlü 3 kişinin de yaralandığını aktarmıştı. Ancak haber ajansı daha sonra haberden "dur ihtarına uymaması" ifadesini çıkarmıştı.

Yorumlar