Ürdün, Bahreyn ve Katar'dan terör saldırısına kınama

- Ürdün, Bahreyn ve Katar Gaziantep'teki terör saldırısını kınadı

Google Haberlere Abone ol
Ürdün, Bahreyn ve Katar'dan terör saldırısına kınama

AMMAN (AA) - Ürdün, Katar ve Bahreyn'in Gaziantep'teki terör saldırısını kınadığı bildirildi.

Ürdün resmi haber ajansı Petra'da yayımlanan Ürdün Hükümet Sözcüsü Muhammed el-Mumeni'nin açıklamasında, "Gaziantep'teki bir düğün salonununu hedef alan saldırıyı kınıyoruz." denildi.

Bu korkak saldırının karanlık terör örgütlerinin ve şer odaklarının, dünyanın her yerinde masumları hedef alan insan ve yaşam düşmanlığının yeni bir göstergesi olduğu ifade edildi.

Saldırının ayrıca bölge ülkeleri ve uluslararası toplumun tamamının terör örgütleriyle mücadelede el ele vermesi gerektiğini de gösterdiği kaydedildi.

Ürdün'ün terörle mücadele de Türkiye'nin yanında olduğu, Türk hükümetine taziyelerini sunduğu ve yaralılara acil şifa dilediği belirtildi.

Bahreyn Dışişleri Bakanlığının Bahreyn haber ajansı BNA'da yayımlanan açıklamasında, Gaziantep'teki saldırının şiddetle kınandığı ifade edildi.

- "Terörle mücadelede Türkiye'nin yanındayız"

Açıklamada, Bahreyn'in kurbanların yakınlarına içten taziyelerini sunduğu ve yaralılara acil şifa dilediği kaydedilirken, terör saldırısının Türkiye'nin güvenliği ve istikrarını hedef aldığı değerlendirmesinde bulunuldu.

Radikalizm, şiddet ve terörle mücadelede Bahreyn'in Türkiye'nin yanında olduğunun altı çizildi.

Katar Dışişleri Bakanlığından yayımlanan yazılı açıklamada, Katar'ın tüm insani değerlere, ilkelere ve semavi dinlere aykırı olan bu suç eylemini kınadığı kaydedildi.

Katar'ın Türkiye Cumhuriyeti ve halkı ile dayanışma içinde olduğu ve ülkenin güvenliği ile istikrarını korumaya yönelik çabalara desteği vurgulandı.

Açıklamada, Katar'ın kurbanların yakınlarına en içten başsağlığı dileklerini sunduğu ve yaralılara acil şifa dilediği aktarıldı.

Yorumlar