Üniversiteyi 62 yaşında bölüm ikincisi olarak bitirdi

- MSGSÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olan Hayfa Zülfikar, mezuniyet törenine 2 torunuyla katıldı

Google Haberlere Abone ol
Üniversiteyi 62 yaşında bölüm ikincisi olarak bitirdi

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da emekli ilkokul öğretmeni Hayfa Zülfikar (62), Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden ikinci olarak mezun oldu.

Zülfikar, üniversitede düzenlenen törenle diplomasını aldı. Mezuniyet törenine, Zülfikar'ın eşi, kızı, damadı ve 6 ile 2 yaşlarındaki iki torunu katıldı.

Eğitim enstitüsü okuduğunu ve öğretmen olduğunu dile getiren Hayfa Zülfikar, o dönemde istediği eğitimi alamadığını ifade ederek, ''2012 yılında çok istediğim bir bölümü kazandım. Çok severek çalıştım. Bir hayaldi benim için ve gerçekleşti.''diye konuştu.

Zülfikar, öğrendiği her kelimenin kendisini çok mutlu ettiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

''Çok şükür 62 yaşında büyük bir mutluluk yaşadım. Bugün okulu da ikinci olarak bitirdim. Torunlarım da benim mezuniyet törenimde ve çok mutluyum. Ailemin kimi zaman yanında olamadım ama onlar beni hep desteklediler. Bu yaşta da okunacağını ve böyle bir başarı yakalanacağını gösterdim.''

Nazmi Zülfikar ise eşinin başarısından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Kızı Gamze Baytöre de annesinin hayalinin gerçek olduğunu belirterek, ''Hayalini gerçekleştirdi. Çok güzel bir başarı kazandı. Çok gururluyum ve çok mutluyum.' dedi.

Zülfikar'ın torunu Berk Baytöre (6) ise anneannesinin mezun olmasına çok sevindiğini ifade etti.

Yorumlar