Üniversitelerde görevden almalar

- Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde, FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla 25 akademik ve 4 idari personel açığa alındı

Google Haberlere Abone ol
Üniversitelerde görevden almalar

RİZE (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde (RTEÜ) görevli 25 akademik ve 4 idari personelin açığa alındığı bildirildi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman yaptığı yazılı açıklamada, FETÖ/PDY'nin ülkenin geleceğini yok etmeyi amaçladığını belirtti.

Darbe kalkışmasının asker, emniyet ve milletin feraseti ile bozguna uğratıldığını ifade eden Karaman, şunları kaydetti:

"İsmini taşımanın büyük onur ve gururunu yaşadığımız Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak, sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman yanında yer alan bir üniversiteyiz. Ülkemizi bir kanser gibi saran bu hain terör şebekesinin sökülüp atılması için gereken tüm adımları tereddüt etmeden atmaktayız. Ülkemizin 2023 vizyonu ve hedeflerinden sapmadan birlik ve bütünlük içinde daha güzel günlere erişeceğine inancım tamdır. Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek kadroları yetiştiren eğitim kurumları olarak bugün sorumluluklarımız dünden daha ağırdır. Değerlerine bağlı, omurgası sağlam, aklını satmamış analitik düşünen gençler yetiştirmek boynumuzun borcudur."

Karaman, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Soruşturma çerçevesinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde şu ana kadar 2 profesör, 7 doçent, 9 yardımcı doçent, 4 öğretim görevlisi, 3 araştırma görevlisi olmak üzere 25 akademisyen ve 4 idari personel açığa alınmıştır. Hassas ve adil olarak sürdürdüğümüz çalışmalarımıza hızla ve titizlikle devam edeceğiz. Kararlılıkla bu süreci tamamlayacağız. Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Rize'den ve ülkemizin yarınlarını yetiştiren üniversitemizden de bu yapıyı temizleyeceğiz."

Yorumlar