"Üniversiteler Fair-Play Kervanı" paneli

- Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül: "Fair-play, sporun olmazsa olmazıdır. Spor; kardeşlik, dostluk, centilmenliktir" - Milli güreşçi Cenk İldem: "Spor ahlakı, ilk başta yaptığın işi ve rakibini sevmekle, ona saygı göstermekle başlar"

Google Haberlere Abone ol
"Üniversiteler Fair-Play Kervanı" paneli


SİVAS (AA) - Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, fair-play'in sporun olmazsa olmazı olduğunu söyledi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ile Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunun düzenlediği "Üniversiteler Fair-Play Kervanı" konulu panel, CÜ Kültür Merkezi Salonu'nda yapıldı.

CÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çimen, panelde yaptığı konuşmada, güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını ve bunun için çok mutlu olduğunu bildirdi.

Sporcunun her zaman fair-play ruhuyla hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Taha Akgül de şu ifadeleri kullandı:

"Biz bütün yarışmalarımızda, sportif faaliyetlerimizde sadece şampiyonluğumuz ile değil, yaşantımızla da örnek olmaya çalışan insanlarız. Çünkü tarihte şampiyonluğunla değil, insanlığın ile de örnek olman gerekiyor. Biz de büyüklerimizi örnek alarak, spor yaşantımıza devam ediyoruz. Fair-play, sporun olmazsa olmazıdır. Spor; kardeşlik, dostluk, centilmenliktir. Önemli olan nefsini, egonu yenebilmektir. Yani yenildiğin zaman da rakibi kalkıp tebrik edebilmektir. Dini, dili, ırkı ne olursa olsun bütün sporcular ve insanlar kardeştir."

Milli güreşçi Cenk İldem ise şunları kaydetti:

"Fair-play, dürüst olmak, yaptığın işi dürüst yapmak demektir. Bunu hayatın her alanına yaymak gerekiyor. İnsan normal hayatta da fair-play tarzında yaşamına devam ederse dünya barışına katkıda bulunmuş olur. Bunun için spor ahlakı, ilk başta yaptığın işi ve rakibini sevmekle, ona saygı göstermekle başlar. Hangi branşı yaparsanız yapın rakibiniz sizin var oluş sebebinizdir. Rakibiniz varsa siz varsınız."

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panel, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Panele, Dünya Fair-Play Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Arıpınar, komisyon başkanı Murat Özbay, başkan yardımcısı Doç. Dr. Bilge Donuk, komisyon üyeleri Teoman Güray, Semra Demirer ve Sevim Gülü de katıldı.

Yorumlar