Üniversite öğrencisinin evinde ölü bulunması davası

- Lüleburgaz'da üniversite öğrencisi Ramazan Fırat'ın ölü bulunmasına ilişkin 3 sanığın yargılanmasına başlandı - Tutuksuz sanıklar güvenlik gerekçesiyle duruşmaya SEGBİS yöntemiyle katıldı

Google Haberlere Abone ol
Üniversite öğrencisinin evinde ölü bulunması davası

KIRKLARELİ (AA) - Lüleburgaz'da üniversite öğrencisi Ramazan Fırat'ın ölü bulunmasına ilişkin ev arkadaşı 3 sanığın "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" ve "tasarlayarak öldürme" suçlarından yargılanmasına başlandı.

Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Ramazan Fırat'ın ağabeyi Mehmet Sait ve babası Abuzer Fırat ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmaya güvenlik gerekçesiyle maktul Fırat'ın ev arkadaşları olan tutuksuz sanıklar Mustafa Karakuş Muğla'nın Bodrum, Can Tavut Osmaniye'nin Düziçi, Halil Çetin Osmaniye'nin Kadirli ilçesinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle katıldı.

Sanık Can Tavut, savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Ramazan Fırat'ın nasıl öldüğü yönünde fikri bulunmadığını belirten Tavut, olayın yaşandığı gece hiçbir ses ya da gürültü duymadığını savundu.

Ramazan'ı ölü olarak ilk Mustafa Karakuş'un gördüğünü ileri süren Tavut, şöyle devam etti:

"Saat 12.00 civarında Mustafa odamın kapısını açarak, uyanıp uyanmadığımı sordu. Benden sonra Halil ve Ramazan'ın da odalarına gittiğini duydum. Aradan kısa bir süre sonra Mustafa kolları sıvalı vaziyette odama gelerek, sakin bir şekilde 'Ulan manyak Ramazan intihar etmiş, yerde yatıyor, her yer kan revan içinde.' dedi. Ben sakin olarak söylediği için şaka zannederek, 'Mustafa manyak mısın böyle şaka mı yapılır?' dedim. İnanmadığım için gidip bakmamı istedi. Odanın kapısı yarım açıktı ve Ramazan sırt üstü yerde yatıyordu. Şoka girdim. Çok korktum ve 'Manyak mısın Ramazan ne vardı bunu yapacak, kendini de bizi de yaktın." dedim. Boynunda ya da bileklerinde kesik görmedim."

Mustafa Karakuş'un Ramazan Fırat ölmeden önceki gece birkaç konuda tartıştığını iddia eden Tavut, şunları söyledi:

"Ölmeden önce akşam yemeğinde Ramazan ile Mustafa arasında ekmek kopartmak konusunda tartışma çıktı. Ramazan, Mustafa'ya çok sert çıkışmıştı. Daha sonra da bakkaldan kola almak konusunda ve koladan çıkan oyun şifresi konusunda Mustafa ile Ramazan biraz tartıştı. Amacım kimseyi suçlamak değil. Ama Mustafa hiçbir sabah bizi uyandırmazdı. O sabah herkesi uyandırmak için odasına gitti."

Sanık Mustafa Karakuş, savunmasında, olay gecesi ya da ertesi günü evde temizlik yapılmadığını belirterek, "Ben bir gün önce hastaneye gitmiştim. O gece yatmadan saat 3 ya da 4 gibi banyo yaptım. Ertesi gün de sabah kalktığımda banyoda benden kalma artıklar gördüm ve her yere su tuttum. Herhangi bir temizlik yapmadım." diye konuştu.

Mahkeme başkanının "Ramazan Fırat'ın ölü bulunmasının ardından evdeki modemi kimin söktüğü" yönündeki sorusunu yanıtlayan Karakuş, "Modemi kimin söktüğünü hatırlamıyorum. Evde internet yasaktı. Olayla ilgili ev sorumlusuna haber vermiştik. Bize kızmasın diye modem söküldü." dedi.

Sanık Halil Çetin de olayın yaşandığı gece evde hiçbir ses duymadığını ileri sürdü.

Ramazan Fırat'ın evde yaşayan hiç kimseyle problemi olmadığını anlatan Çetin, "Ramazan'la gayet iyi anlaşıyorduk. Sadece ailesiyle birtakım problemleri olduğunu anlatmıştı. Ağabeyinin kendisini aramadığını, para konusunda sıkıntılar yaşadığını ve ailesinden birinin rahatsız olduğunu söylemişti. O gün Ramazan'ın belden aşağısını gördüğümüz için intihar ettiğini düşündük. Şoka girdik ve korktuk. O yüzden Ramazan'a hiçbir müdahalede bulunmadık." ifadelerini kullandı.

Mahkeme, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

- Olay

Lüleburgaz Gündoğu Mahallesi'nde ikamet eden Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Öğrencisi Ramazan Fırat'ın odasında hareketsiz yattığını gören ev arkadaşları durumu polis bildirmiş, Fırat'ın boynundan bıçaklanarak ve bilekleri kesilerek öldürüldüğü belirlenmişti.

Olayla ilgili gözaltına alınan ev arkadaşları Karakuş, Çetin ve Tavut tutuklanmış ancak delil eksikliği gerekçesiyle serbest bırakılmıştı.

Yorumlar