Üniversite öğrencileri hitabetlerini yarıştırdı

- İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nin, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik düzenlediği "Söz Sende" hitabet yarışmasında birincilik ödülünü Fildişili öğrenci kazandı

Google Haberlere Abone ol
Üniversite öğrencileri hitabetlerini yarıştırdı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde (İZÜ) düzenlenen "Söz Sende" hitabet yarışması sonuçlandı.

Ziraat Katılım Bankası sponsorluğunda düzenlenen yarışmaya, 21 üniversiteden 150 lisans ve yüksek lisans öğrenci katıldı. Ön elemesi dün yapılan yarışmada, finale 8 üniversiteden 21 lisans öğrencisi kaldı.

İZÜ Halkalı Merkez Kampüsünde yapılan final programında yarışan 21 öğrenci, kendi belirledikleri konu üzerine 3 dakikalık sunum yaptı.

Jüri üyeliğini gazeteci yazar Yusuf Kaplan, şair Nurullah Genç ve TV programcısı Serdar Tuncer'in yaptığı programda, birincilik ödülünü "Dünyaya bir mesajım var" başlıklı sunumuyla İstanbul Üniversitesi öğrencisi Fildişili Abdul Alim Cibrillah aldı.

Yarışmada, "Sevgi ve aşk" konulu sunum yapan Beykent Üniversitesi'nden Taylan Çelik ikinci, "28 Şubat" temalı konuşan Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi'nden Şeymanur Çalışkan ise üçüncü oldu.

Yarışmanın birincisine 3 bin lira para ödülü verilirken, ikinci 2 bin lira, üçüncü ise bin lira kazandı.

Ödül töreninin ardından yarışmaya katılan 21 öğrenciye katılım belgesi verildi ve kampüs bahçesinde adlarına birer fidan dikildi.

Yorumlar