UNIDO Genel Direktörü'nden EXPO 2016'ya ziyaret

- En Az Gelişmiş Ülkeler Toplantısı için Antalya'da bulunan UNIDO Genel Direktörü Li, EXPO 2016 Antalya'yı ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
UNIDO Genel Direktörü'nden EXPO 2016'ya ziyaret

ANTALYA (AA) - En Az Gelişmiş Ülkeler Toplantısı için Antalya'da bulunan, Birleşmiş Milletler Endüstriyel Gelişme Örgütü (UNIDO) Genel Direktörü Li Yong, EXPO 2016 Antalya alanını gezdi.

EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan yazılı açıklamaya göre, Li, beraberindeki UNIDO Afrika Bölümü ve LDC Bürosu Şefi Edme Kofi ve BM Sanayi Kalkınma Temsilcisi Süleyman Yılmaz ile gerçekleştirdiği ziyarette, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök tarafından karşılandı.

Li ve beraberindekiler, mozaik bitki heykelleri, ülke bahçeleri ve Osmanlı Bahçesi'ni gezdi.

Ülke bahçelerinden Çin pavilyonunu çok beğendiğini belirten Li, mozaik bitki heykellerden de çok etkilendiğini söyledi. Direktör Li, EXPO 2016 Antalya'nın çok güzel bir sergi alanı olduğunu ifade etti.

Dönemsel özellikleri yansıtan ve tarihi bir yapı olarak kurgulanan Osmanlı Bahçesi'nde tasavvuf müziği dinleyen Li ve beraberindekiler, Nasreddin Hoca kostümlü bir kişiyle de fotoğraf çektirdi.

Ziyaretin sonunda EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Kök, Li Yong ve beraberindekilere EXPO 2016 Antalya'nın sembol çiçeği olan şakayık hediye etti.

Yorumlar