UNİBUTİK'ler üniversitelileri giydirecek

- Türk Kızılayı'nın katkılarıyla hayata geçirilen ihtiyaç sahibi üniversitelilere giysi ve ayakkabı hediye edilen UNİBUTİK'ler tanıtıldı

Google Haberlere Abone ol
UNİBUTİK'ler üniversitelileri giydirecek

İSTANBUL (AA) - Türk Kızılayı'nın ülke genelinde yapılan bağışlarla üniversitelerde açmaya başladığı, ihtiyaç sahibi öğrencilere giysi ve ayakkabı hediye edilen UNİBUTİK'lerin tanıtımı yapıldı.

UNİBUTİK’lerin tanıtımı için Yıldız Teknik Üniversitesi'nin (YTÜ) Davutpaşa Kampüsü'nde, Engelsiz Yaşam Vakfı, PTT ve YTÜ'nün katkılarıyla iftar yemeği düzenlendi.

Davetliler, PTT’nin kurduğu ve içerisinde Osmanlı’dan cumhuriyet dönemine pulların sergilendiği çadırın içerisinden geçerek, iftar alanına ulaştı. İBB Engelliler Müdürlüğü'ne bağlı grubun ilahi konseriyle başlayan etkinliğin sunuculuğunu, oyuncu Vatan Şaşmaz yaptı.

Etkinlikte AA muhabirine açıklama yapan Engelsiz Yaşam Vakfı Başkanı Atilla Kalpakarslan, "Bugünkü etkinlik, Engelsiz Yaşam Vakfı ve Kızılay iş birliği ile yapılıyor ama Yıldız Teknik Üniversitesi ve başka firmalarımızın katkıları var. Burada iki etkinlik var, biri Kızılay’ın başka bir yüzünü tanıtacağız, bir lansmanımız var, UNİBUTİK dediğimiz, üniversite butiklerinin tanıtımı var. Bir diğeri de Kosova Prizren Down Sendromlular binasının dış ve iç yapımı için burada ve 20 Temmuz’da da Kosova’da yardım toplayacağız." dedi.

Kızılay Merter Şube Başkanı Erhan Tan ise UNİBUTİK’lerin üniversite butikleri olduğunu, bunların üniversitede ihtiyaç sahibi olan gençlere yardım maksadıyla kurulduğunu söyledi.

Bugün sayıları 15'i bulan ve gelecek yıl altı üniversitede daha faaliyete geçecek olan UNİBUTİK’lerin soyunma kabinlerinden müzik sistemine kadar AVM’lerdeki normal mağazalarla aynı konseptte olduğunu ifade eden Tan, şunları kaydetti:

"Bu mağazalara gençlerimiz geliyor, bir sezonun başında, kışın okul açıldığı zaman, bir de yazın tatile giderlerken, iki defa baştan aşağı giydiriyoruz. Hiçbir ücret ödemiyorlar. Burada gönüllü arkadaşlarımız da birer satış temsilcisi gibi öğrencilerimize yardımcı oluyor. Tam bir butik. Çıkışta da hiçbir şey yapmadan, hiçbir şey ödemeden alışveriş poşetlerini alıp gidiyorlar."

Etkinlik, iftarın ardından Down Sendromlu Çocuklar Ritim grubunun gösterisi ve ünlü sanatçıların seslendirdiği şarkılarla sona erdi.

Etkinlik kapsamında Kosova Prizren Down Sendromlular Derneği’ne de yardım toplandı.

Yorumlar