UNESCO Dünya Miras Komitesi 40. Toplantısı

- Başbakan Yıldırım'ın mesajından: - "Bir yandan dünyanın bir çok yerinde devam eden savaşlar, medeniyetlerin bize bıraktığı bu tarihi tarihi, doğal, kültürel değerleri bir bir yok ediyor, bir yandan da medeniyet ve gelişme adına geçmişimize yönelik eserleri kendi elimizle yok etmeye devam ediyoruz. İşte bu noktada UNESCO'ya çok daha büyük görev, çok daha büyük sorumluluklar düşüyor" - "İstanbul'da gerçekleştirilen bu komite toplantısında UNESCO'nun gelecek yıllardaki rolü ve tarihi, doğal, kültürel değerleri korumaya yönelik alacağı kararların ülkemiz ve bütün dünya ülkeleri için çok önem ve anlam ifade ettiğini düşünüyorum"

Google Haberlere Abone ol
UNESCO Dünya Miras Komitesi 40. Toplantısı

İSTANBUL (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Bir yandan dünyanın birçok yerinde devam eden savaşlar, medeniyetlerin bize bıraktığı bu tarihi, doğal, kültürel değerleri bir bir yok ediyor, bir yandan da medeniyet ve gelişme adına geçmişimize yönelik eserleri kendi elimizle yok etmeye devam ediyoruz. İşte bu noktada UNESCO'ya çok daha büyük görev, çok daha büyük sorumluluklar düşüyor." dedi

Yıldırım, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen UNESCO Dünya Miras Komitesi 40. Toplantısı açılış törenine video mesajı yolladı.

Yüz yıllar boyunca medeniyetlere ev sahipliği yapan, iki kıtanın ortasında bir dünya şehri olan İstanbul'un bir açık hava müzesi olduğunu dile getiren Yıldırım, İstanbul'da UNESCO'nun 40. Komite Toplantısı'nın yapılmasının büyük anlam ifade ettiğini söyledi.

Yıldırım, UNESCO'nun kurulduğu günden bu yana dünya kültür mirasını korumak için büyük gayretler göstermesine rağmen henüz hedeflediği noktaya geldiğinin söylenemeyeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bir yandan dünyanın birçok yerinde devam eden savaşlar, medeniyetlerin bize bıraktığı bu tarihi, doğal, kültürel değerleri bir bir yok ediyor, bir yandan da medeniyet ve gelişme adına geçmişimize yönelik eserleri kendi elimizle yok etmeye devam ediyoruz. İşte bu noktada UNESCO'ya çok daha büyük görev, çok daha büyük sorumluluklar düşüyor. Uluslararası toplum, UNESCO bünyesinde yapılacak çalışmalara daha fazla katkı sağlamalı ve geçmişten günümüze gelen mirası gelecek nesillere taşıma konusunda daha fazla sorumluluk üstlenmelidir. Bunun için hem Birleşmiş Milletler üyesi devletlere büyük görev düşmektedir. İstanbul'da gerçekleştirilen bu komite toplantısında UNESCO'nun gelecek yıllardaki rolü ve tarihi, doğal, kültürel değerleri korumaya yönelik alacağı kararların ülkemiz ve bütün dünya ülkeleri için çok önem ve anlam ifade ettiğini düşünüyorum. Tüm katılımcılara başarılar diliyorum."


Yorumlar