UNDP’den Kazakistan’a enerji tasarrufu fonu

- BM Kalkınma Programı, Kazakistan’da enerji tasarrufu projelerinin finansmanını sağlayacak fon oluşturacak

Google Haberlere Abone ol
UNDP’den Kazakistan’a enerji tasarrufu fonu

ASTANA (AA) - Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Kazakistan Koordinatörü Aleksandr Belıy, gelecek sene Kazakistan’da enerji tasarrufu projelerinin finansmanını sağlayacak fonun oluşturulacağını bildirdi.

Belıy, “Şehir atıkları alanındaki devlet ve özel sektör ortaklığındaki sorunlar ve avantajlar” konulu seminerde yaptığı konuşmada, “Biz (UNDP), Kazakistan Yatırım ve Kalkınma Bakanlığı ile enerji tasarrufu projelerinin finansmanını karşılayacak fon oluşturmak için çalışmalar yapıyoruz. Fon atıklarla ilgili projeleri de kapsayacak.” dedi.

Yeni kurulacak fonun Dünya Bankası tarafından da destekleneceğini ifade eden Belıy, devlet ve özel sektör ortaklığı projesi kapsamında fona faiz sübvansiyonları ve kredi garantisi gibi avantajların sağlanacağını kaydetti.

Belıy, fonun oluşturulması için Küresel Çevre Fonu tarafından maddi destek verildiğini ve gelecek yıl fonun faaliyete geçeceğini sözlerine ekledi.

Kazakistan, son yıllarda uyguladığı enerji tasarrufu programları kapsamında, enerji tüketimini azaltmaya ve enerji verimliliğini artırmaya çalışıyor.

Yorumlar