"Umudumu, geleceğimi çaldılar"

- Deniz Harp Okulunda çok başarılı bir öğrenciyken FETÖ'cü askerlerin verdiği disiplin cezaları sonucu TSK ile ilişiği kesilen Orhun Helvacı, itibarının iade edilmesini istiyor - Helvacı: - "Üçüncü sınıftan itibaren sanki her şey değişti, anlam veremediğim olaylar, baskılar olmaya başladı. İkaz, kınama verilebilecek hatalara bölük komutanı tarafından direk oda hapsi cezası verilmeye başlandı. Son sınıf öğrencileri de dahil beni her rapor ettiklerinde ceza aldım" - "Okulda böyle bir yapılanmanın farkındaydım fakat bu uğrunda kesinlikle taviz vermeyeceğimi anladıkları için cezalar arttı ve disiplin puanımı bitirdiler. Hazanla, hüzünle, sıkıntı ve dertlerle umudumu, geleceğimi çaldılar. İtibarımın iade edilmesini istiyorum"

Google Haberlere Abone ol
"Umudumu, geleceğimi çaldılar"

TEKİRDAĞ (AA) - EMRAH GÖKMEN - Deniz Harp Okulunda çok başarılı bir öğrenciyken Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu askerlerin verdiği disiplin cezaları sonucu Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilişiği kesilen Orhun Helvacı, "Hazanla, hüzünle, sıkıntı ve dertlerle umudumu, geleceğimi çaldılar. İtibarımın iade edilmesini istiyorum." dedi.

Uluslararası sularda gemi kaptanlığı yapan Helvacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, denizi çok sevdiği için hep gemi kaptanı olmak istediğini söyledi.

Hayaline 2009'da İstanbul Tuzla'daki Deniz Harp Okulunu kazanarak ulaştığını belirten Helvacı, ilk 2 yıl normal bir eğitim ve öğretim hayatı geçirdiğini ifade etti.

Bu süre zarfında okulun voleybol takımına katıldığını, karşılama mangasında olduğunu ve komutanlarından takdir belgesi dahi aldığını dile getiren Helvacı, şöyle konuştu:

"Üçüncü sınıftan itibaren sanki her şey değişti, anlam veremediğim olaylar, baskılar olmaya başladı. İkaz, kınama verilebilecek hatalara bölük komutanı tarafından direk oda hapsi cezası verilmeye başlandı. Son sınıf öğrencilerinin de dahil beni her rapor ettiklerinde ceza aldım. Üzerimde öyle baskı kurdular ki attığım her adımdan konuştuğum her kişiden şüphe duymaya başladım. Benimle birlikte başka öğrenciler de cezalara ve baskılara maruz kaldı."

Helvacı, belirli bir öğrenci grubu ve komutanların kendisine okulu bırakması için anlamsız şekilde ikna etmeye çalıştığını, aldığı cezaların yanında kendisine ve kız arkadaşına FETÖ'cülerin yönetiminde olduğunu düşündüğü bir internet sitesinden çirkin iftiralar atıldığını aktardı.

- "Kimi kime şikayet edecektim"

Helvacı, 15 Temmuz'dan sonra yaşadıklarının daha fazla anlam kazandığını belirterek, "Şimdi anladım ki bunları FETÖ'cü organizasyon. Ben ağzımla kuş tutsam bir anlamı yok ve geri dönüşü yokmuş. Her ceza alışımda, bu olmamalı, haksızlık diyorum, şikayet etmeyi düşünüyorum ama kimi kime şikayet edecektim. Cezayı veren bölük komutanı, savcı da hakim de infaza karar verip gerçekleştiren de aynı kişi." diye konuştu.

Cezaların öğrencilere verilen 120 puan üzerinden kesildiğini ve bu puanların bitmesinin, okuldan ilişiğin kesilmesi anlamına geldiğini dile getiren Helvacı, şunları anlattı:

"TSK'dan mezun olmama 1,5 yıl kala disiplin kanunu değişti ancak buna paralel olarak disiplin puanlarını düzenleyen yönetmeliğin değiştirilmemesi nedeniyle o tarihten sonra aldığım cezalara karşı gelen ceza puanları eski yönetmelik ceza puanları olarak verildi. Yeni yönetmelik bana uygulansaydı bugün şanlı Türk Silahlı Kuvvetlerinde bir subay olacaktım. Bu düzenleme yapılmış olsa bugün ben TSK'nın güzide bir personeli ve bunun onuru ile halen vatanı, milleti, bayrağı uğrunda cumhuriyetin yılmaz bir bekçisi olarak savaşacaktım."

Helvacı, 120 puanının bitmesinden dolayı disiplin kuruluna sevk edildiğini, normalde kurul üyelerinin inisiyatif hakkı bulunmasına rağmen kendisine bu hakkın tanınmadığını ve okuldan atılması için karar çıktığını söyledi.

Normalde okuldan atılıp 4 yılı boşa gidecekken babasının astsubay olmasından dolayı askeri mevzuat gereği diplomasını aldığını ancak TSK ile ilişiğinin kesildiğini bildiren Helvacı, bundan sonraki hayatını etkilememesi için o dönem okuldan "Yüz kızartıcı suç işlememiştir" belgesini de aldığını ifade etti.

- "Tek isteğim itibarımın iade edilmesi"

Helvacı, kendisiyle 3 arkadaşının daha aynı baskılara maruz kaldığını ve subay-astsubay çocukları olarak bu konuda hukuk mücadelesi başlattıklarını vurguladı.

Askeri Yüksek İdare Mahkemesindeki davada, şu anda görevlerinden açığa alınan ve kimisi tutuklanan mahkeme heyeti tarafından itirazlarının reddedildiğini belirten Helvacı, şunları kaydetti:

"Bugün yine vatan ve millet uğruna uluslararası sularda gemi kaptanlığı yapıyorum. Dört yılı Harp Okulu olmak üzere bu FETÖ'nün Deniz Harp Okulu temsilcileri benim tam 7 yılımı çaldı. Okulda böyle bir yapılanmanın farkındaydım fakat bu uğrunda kesinlikle taviz vermeyeceğimi anladıkları için cezalar arttı ve disiplin puanımı bitirdiler. Hazanla, hüzünle, sıkıntı ve dertler ile umudumu, geleceğimi çaldılar. Bu da yetmezmiş gibi okulla ilişiğim kesildiği için yüklü miktarda tazminat ödüyoruz. İtibarımın iade edilmesini istiyorum."

Yorumlar