"Ümmetin Birlik ve Diriliş Günü Kudüs" etkinliği

- İran'ın Ankara Büyükelçisi Tahiriyan: - "Müslümanların içerisinde bulundukları sorunların üstesinden gelmeleri için tek yol dayanışma ve vahdettir" - Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Turhan: - "Kudüs'e sahip çıkmak, Müslüman ya da değil tüm mazlumlarım dertleriyle dertlenmektir"

Google Haberlere Abone ol
"Ümmetin Birlik ve Diriliş Günü Kudüs" etkinliği

ANKARA (AA) - İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed İbrahim Tahiriyan, Müslümanların zor bir dönemden geçtiğini belirterek, "Müslümanların içerisinde bulundukları sorunların üstesinden gelmeleri için tek yol dayanışma ve vahdettir." dedi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından AFİTAB Kültür Merkezi'nde "Ümmetin Birlik ve Diriliş Günü Kudüs" etkinliği ve Kudüs konulu resim sergisi düzenlendi.

AGD Genel Başkanı Salih Turhan, buradaki konuşmasında, İsrail saldırılarında ve dünyanın farklı coğrafyalarında şehit düşen tüm Müslümanlar ile eski başbakanlardan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'a Allah'tan rahmet diledi.

Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin topraklarının Müslümanlar için kutsal olduğunu anımsatan Turhan, Mescid-i Aksa'nın kandillerinde yakılmak üzere Kudüs'e zeytinyağı gönderdiklerini aktardı. Turhan, "Biz biliyoruz ve inanıyoruz ki Kudüs'e sahip çıkmak, Bağdat'a, Şam'a, Tahran'a, Beyrut'a, Kahire'ye ve Mekke'ye sahip çıkmaktır. Biz biliyoruz ki Kudüs'e sahip çıkmak Müslüman ya da değil tüm mazlumlarım dertleriyle dertlenmektir. Bugün burada yaptığımız programla terör örgütü İsrail’e çok yakında nasıl bir inkılaba uğrayıp devrileceğini bir kez daha haykırmış oluyoruz. Terör örgütü İsrail’in Kudüs'ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günler çok yakındır." değerlendirmesinde bulundu.

- "İsrail hapishanelerinde 22 yıl kaldım"

İsrail hapishanelerinde 22 yıl kalan Zekeriya Necip ise siyonist güçlerin 50 yıldır Mescid-i Aksa'yı boşaltmak için uğraştığını ama bu davaya gönül veren gençler sayesinde bunu asla başaramayacaklarını ifade etti.

Filistinlilerin dua, manevi ve maddi desteği ihtiyacı olduğunu, yeni bir intifadanın başlangıcını buradan ilan ettiğini dile getiren Necip, "İsrail hapishanelerinde 22 yıl kaldım. Onlara karşı savaştım, onlarla mücadale ettim. Onlardan esir bile aldım. 2011'de istemeseler de bu esaretten kurtularak çıktım. İnşallah nefesimin son anına kadar da onlarla mücadele edeceğim. Sizinle birlikte her şeyi yapmaya hazırım. Bu mücadele sadece Filistin'in değil, sizlerin de mücadelesidir. Temennim, en kısa sürede hep beraber Aksa'da buluşup bu zaferi kutlamaktır." diye konuştu.

-"Tek yol dayanışma ve vahdettir"

İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed İbrahim Tahiriyan ise Müslümanların zor bir dönemden geçtiğini vurgulayarak, "Ramazan ayında bile bazı aşırıcılar İslam adına katliamda bulunuyor. Bugün burada Filistin'den ve İran'dan değerli misafirlerimiz var. Tek yol, vahdet kelimesinin etrafında bir araya gelmektir. Müslümanların içerisinde bulundukları sorunların üstesinden gelmeleri için tek yol dayanışma ve vahdettir." ifadelerini kullandı.

Kuran- Kerim tilaveti ile başlayan programda, Kudüs için şarkı ve şiirler okundu.



Yorumlar