UMED Medya Okulu sertifika töreni

- Eğitimlerini tamamlayan 75 öğrenciye sertifikaları, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un katıldığı törenle verildi

Google Haberlere Abone ol
UMED Medya Okulu sertifika töreni

ANKARA (AA) - Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Medya Okulundan mezun olan 75 öğrenciye sertifikaları, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un katıldığı törenle verildi.

UMED Başkanı Aslan Değirmenci, bir otelde düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, derneği iyinin, doğrunun, faydalının ve adaletin egemen olması için yaklaşık 8 ay önce kurduklarını söyledi.

Medyada etik değerlerin korunmasına yardımcı olacaklarını ve medyanın temiz bilgi kanalına dönüşmesi için çaba sarf edeceklerini belirten Değirmenci, şöyle konuştu:

"Gazeteci maskesi altında toplumsal düzeni bozmaya yönelik operasyonlarda rol alan, insanların şeref ve haysiyetini hedef alan, vesayet düşü gören, illegal örgütlerin PR çalışmasını yapanlara karşı olacağız. Gazetecilik mesleğini özel amaçlarına ve çıkarlarına alet edenleri deşifre edeceğiz. Basın emekçilerinin özlük ve sosyal haklarını savunacağız, ifade özgürlüğünün gelişmesine katkı sağlayacak projelerle sayada olacağız."

Daima birleştirici ve kucaklayıcı olacaklarını dile getiren Değirmenci, "Eski Türkiye'nin eski alışkanlıklarıyla medya üzerinden kardeşliğimizi zehirlemeye çalışanların hangi odaklara hizmet ettiklerini biliyoruz. Onların karanlık oyunlarını hep birlikte bozacağız." dedi.

- "Milletin değerlerini önemseyen medyaya ihtiyaç var"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da medyanın başta 28 Şubat dönemi olmak üzere geçmişte birçok süreçte olumsuz sınav verdiğini belirterek, UMED'in medya faaliyetleri alanında önemli bir eksikliği gidereceğine inandığını söyledi.

Milletin değerlerini ve hassasiyetlerini bilen ve önemseyen medya kuruluşlarına ihtiyaç olduğunu ifade eden Yalçın, "Yaşananları New York, Londra ya da Tel Aviv'in gözünden değil, İstanbul ve Ankara'nın gözünden okuyan medyaya ihtiyacımız var. Bu bağlamda UMED'in Medya Okulu'ndan mezun olan öğrencilerin önemli bir misyonu yerine getireceğine inanıyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş tarafından UMED Medya Okulunda mezun olan 75 öğrenciye sertifikaları verildi. Tören, Kurtulmuş, Yalçın ve Değirmenci'nin öğrencilerle fotoğraf çektirmesinin ardından sone erdi.

Yorumlar