Uluslararası Yoga Günü

- BM Genel Merkezi bahçesinde gün dolayısıyla yoga yapıldı

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası Yoga Günü

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Uluslararası Yoga Günü dolayısıyla New York'ta BM Genel Merkezi bahçesinde yüzlerce kişinin katılımıyla yoga yapıldı.

Hindistan'ın BM Daimi Temsilciliği tarafından düzenlenen yoga etkinliği için Genel Sekreterlik binası ile BM Genel Kurulu binalarının önündeki bahçede platform hazırlandı.

Yoga'nın tarihi ve faydalarına ilişkin konuşmaların ardından Sadhguru Jaggi Vasudev'in yönetiminde yüzlerce kişinin katılımıyla yoga yapıldı.

Etkinliğe BM Genel Kurulu Başkanı Morgens Lykketoft, BM Genel Sekreteri'nin İletişim ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Yardımcısı Cristina Gallach, diplomatlar, BM çalışanları ve davetliler katıldı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Yoga Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, yoganın beden ve ruh dengesinin sağlanmasına yardımcı olduğunu, hareketsizlikten kaynaklanan hastalıkların önlenmesine katkı sağladığını kaydetti.

Ban, yoganın sağlıklı yaşama yaptığı vurgu ile BM'nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşılması konusunda da farkındalığı artırdığını ifade etti.

Yorumlar