Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: - "Sosyal hayatı ve değerleri, halkın diliyle, sade bir bilgelikle topluma anlatan Nasreddin Hoca, sembollerle dolu ve ince hakikatleri gözler önüne seren fıkralarıyla günümüzde de tüm gönüllerde müstesna bir yere sahiptir"

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal hayatı ve değerleri, halkın diliyle, sade bir bilgelikle topluma anlatan Nasreddin Hoca'nın, sembollerle dolu ve ince hakikatleri gözler önüne seren fıkralarıyla tüm gönüllerde müstesna bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akşehir Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri dolayısıyla mesaj yayımladı.

Erdoğan, milletin birbirine kenetlenmesine, birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olan en kıymetli değerlerin, kültürel ve tarihsel zenginlikler olduğunu belirtti.

Kültürel zenginliklerin önemli unsurlarından biri olan Nasreddin Hoca'nın, kadim medeniyetinin gülümseyen ve gülümseten yüzü olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Sosyal hayatı ve değerleri, halkın diliyle, sade bir bilgelikle topluma anlatan Nasreddin Hoca, sembollerle dolu ve ince hakikatleri gözler önüne seren fıkralarıyla günümüzde de tüm gönüllerde müstesna bir yere sahiptir. Hiciv ve söz sanatındaki ustalığını, toplumsal değerlere hassasiyetiyle harmanlayan, Nasreddin Hoca'nın yeni nesillere tanıtılması ve anlatılması bakımından büyük önem taşıyan Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri'nin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Nasreddin Hoca'mızı saygıyla, rahmetle anıyorum."

Yorumlar