Uluslararası Ilımlı Müslüman Liderler Zirvesi

Nadhatul Ulema Başkanı Siradj: - "İslam, radikalizm ve terörizmle değil, modern olmakla ve güzel kültürlerle anılmalıdır"​ - "Tüm Müslüman ülkeler, İslam tarihinde olduğu gibi tek yürek, birlik ve beraberlik içinde olmalıdır​"

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası Ilımlı Müslüman Liderler Zirvesi

CAKARTA (AA) - Nadhatul Ulema (Alimler Birliği) Başkanı Said Aqil Siradj, "İslam, radikalizm ve terörizmle değil, modern olmakla ve güzel kültürlerle anılmalıdır."​ dedi.

Nadhatul Ulema tarafından ilk kez düzenlenen Uluslararası Ilımlı Müslüman Liderler Zirvesi (ISOMIL), Endonezya'nın başkenti Cakarta'da devam ediyor. Zirvenin ikinci gününde de 33 ülkeden din adamlarının katılımıyla, terörizm ve radikalizmle mücadele konusu ele alındı.

Siradj, AA muhabirine, zirvede farklı ülkelerden din adamlarıyla fikir alışverişi yaparak, terörizm ve radikalizme karşı mücadelede somut adımlar atmak amacıyla çözümler üretmeye çalıştıklarını söyledi.

Terörizm ve radikalizmin, huzur dini İslam'a zarar verdiğini anlatan Siradj, "İslam, radikalizm ve terörizmle değil, modern olmakla ve güzel kültürlerle anılmalıdır." diye konuştu.

Radikalizm ve terörizmin İslam'a uluslararası alanda kötü imaj verdiğini dile getiren Siradj, şöyle devam etti:

"Tüm Müslüman ülkeler, İslam tarihinde olduğu gibi tek yürek, birlik ve beraberlik içinde olmalıdır. Farklı farklı alanlara dağıldığımız zaman bölünüyoruz, dolayısıyla terörizm ve radikalizm gibi İslam'ı kötüleyen durumlar ortaya çıkıyor. Bu tür zirveler, Müslüman ülkelerin birlik ve beraberlik içinde olmasına ve düşünce alışverişi yapmasına katkı sağlayacaktır."

Orta Doğu'daki çatışmaların sona ermesini arzu ettiğini belirten Siradj, "Alimler Birliği olarak, İslam ülkelerindeki çatışmaların son bulması için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Zirvede, terör ve radikalizmle mücadele konusunda fikir alışverişi yapılması ve somut adımlara yönelik kararlar alınması hedefleniyor.​

Yorumlar