Uluslararası Genç İletişimciler Buluşması

- Türkiye'de iletişim eğitimi alan uluslararası öğrenciler, BYEGM'yi ziyaret etti - Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Akarca: - "Türkiye'deki oyunların benzerinin ülkenizde oynanması tehlikesi karşısında artık çok daha bilinçlisiniz"

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası Genç İletişimciler Buluşması

ANKARA (AA) - Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca, Orta Doğu ve Balkan ülkeleri ile Türk Cumhuriyetlerinden Türkiye'ye iletişim eğitimi almaya gelen uluslararası öğrencileri, ülkelerinde de güçlü olan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına karşı uyardı.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünden (BYEGM) yapılan açıklamaya göre, kurumun Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) iş birliğinde düzenlediği "Uluslararası Genç İletişimciler Buluşması"nın ikincisi Ankara'da gerçekleştirildi.

Orta Doğu ve Balkan ülkeleri ile Türk Cumhuriyetlerinden Türkiye'ye iletişim eğitimi almaya gelen uluslararası öğrenciler, BYEGM'yi ziyaret etti.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Akarca'nın, 25 kişilik heyeti kabulünde, iletişim eğitimi, yurt dışında Türkiye algısı gibi konular gündeme geldi.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin aşılmasıyla Türkiye'nin uçurumun kenarından döndüğünü belirten Akarca, öğrencileri, kendi ülkelerinde de güçlü olan FETÖ yapılanmasına karşı uyardı.

"Türkiye'deki oyunların benzerinin ülkenizde oynanması tehlikesi karşısında artık çok daha bilinçlisiniz." ifadesini kullanan Akarca, devlet içerisine sinsi bir şekilde sızan yapının gerçekleştirdiği darbe girişiminin dış basında doğru yansıtılmadığına işaret etti.

- "FETÖ, Türkiye hakkında yanlış izlenimler yaratmaya çalıştı"

Öğrenciler de, ülkelerinde, medyanın Türkiye aleyhine nasıl yönlendirildiğini anlattı.

Kırgızistanlı öğrenci Ayperi Seyitbekova, FETÖ bağlantılarına ilişkin sosyal medyada yayımladığı yazı nedeniyle terör örgütünün desteklediği kişilerden tehdit aldığını dile getirdi.

Kosovalı öğrenci Ensar İsmail de ülkesinde, FETÖ'nün bazı basın yayın organlarına maddi destek sağlayarak, Türkiye hakkında yanlış izlenimler yaratmaya çalıştığını aktardı.

İsmail, "FETÖ, önce Kosovalı Türklere yaklaştı ama daha sonra bizi dışlayıp kendi emelleri için farklı hareket ettiler. 17-25 Aralık sonrası onların Kosova medyasına maddi destekleri olduğunu öğrendik. Arnavut medyasında da Fethullahçıların söyledikleri yazılıyor." ifadelerini kullandı.

Heyet daha sonra, 15 Temmuz darbe girişiminin ve Türkiye'nin, tarihinde karşı karşıya kaldığı darbelerin fotoğraflarla anlatıldığı, BYEGM'de açılan "Türk Demokrasi Tarihi" sergisini gezdi.

Yorumlar