Uluslararası Avrasya Spor, Eğitim ve Toplum Kongresi

- Uluslararası Bilim Kültür ve Spor Derneği Genel Sekreteri Türkmen: - "Kongreye, 7 ayrı ülkeden 83 bilim adamı katılıyor. Kongrede 112 bildiri sunulacak. Bu bildirilerin bazıları sözlü bazıları da poster şeklinde yapılacak"

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası Avrasya Spor, Eğitim ve Toplum Kongresi


ANTALYA (AA) - Uluslararası Avrasya Spor, Eğitim ve Toplum Kongresi, Antalya'nın Kemer ilçesinde başladı.

Uluslararası Bilim Kültür ve Spor Derneği tarafından Kemer'de bir otelde düzenlenen kongrede, G8 ülkelerinin dünya olimpiyatlarındaki sportif başarılarına etkileri, geçmişten bugüne geleneksel Türk sporları, sporcuların fizyolojik özellikleri, beden eğitimi ve spor yüksek okulu öğrencilerinin liderlik özellikleri gibi konular tartışılacak.

Dernek Genel Sekreteri ve Kongre Başkanı Mutlu Türkmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, derneğin 2010'da kurulduğunu belirterek, derneğe 50'ye yakın ülkeden üye kaydı yaptıklarını söyledi.

Yılda iki kongre yaptıklarını ifade eden Türkmen, bunlardan birini yurt dışında, diğerini de Türkiye'de yaptıklarını kaydetti.

Türkmen, derneğin Bartın Üniversitesi, Ahmet Yesevi Üniversitesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile iş birliği içerisinde olduğunu dile getirerek, "Kongreye, 7 ayrı ülkeden 83 bilim adamı katılıyor. Kongrede 112 bildiri sunulacak. Bu bildirilerin bazıları sözlü bazıları da poster şeklinde yapılacak. Kongrede yenilik olarak sanal sunum yapılacak. İtalya, Bulgaristan, Kazakistan, Kırgızistan ve diğer ülkelerden kongreye gelemeyen akademisyenler sanal ortamda sunum yapacak." dedi.

Kongrede elde edilen bilgiler ile ilgili rapor hazırlanacağını aktaran Türkmen, hazırlanan raporların ilgili kurumlara iletileceğini sözlerine ekledi.

Antalya Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Doç. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu ise kongrede yaptığı konuşmasında, Antalya'nın yaz aylarında deniz, kum ve güneş, kış aylarında ise seminer, kongre ve spor organizasyonları ile turizme katkı sağladığını söyledi.

Spor ve toplumu ayrılmaz bir bütün olarak düşündüklerini ifade eden Hacıcaferoğlu, "Biz bu tür spor kongrelerinin salonlarda kalmamasını, topluma yansıtılması gerektiğini düşünüyoruz. Olimpiyatlardan sonra başarılı ve başarısız olan teşkilatlar suçlanır ama bunların yöneticileri 'kim' diye araştırılması gerekir. 2020 olimpiyatları hazırlıkları başladı ama 2012 ve 2016 olimpiyatlarında nasıl sonuçlar elde edildiği masaya yatırılıp çalıştay halinde konuşulmalıdır." diye konuştu.

Kongrenin açılışından sonra halk oyunları gösterisi sunuldu.

Kongre 16 Ekim Pazar günü sona erecek.


Yorumlar