"Uluslararası Adige Filolojisi Sempozyumu"

- Düzce'de düzenlenen sempozyum, yemek festivali ile sona erdi

Google Haberlere Abone ol
"Uluslararası Adige Filolojisi Sempozyumu"

DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi (DÜ) ile Düzce Çerkes Kültür Derneği tarafından düzenlenen, "Uluslararası Adige Filolojisi Sempozyumu" yemek festivali ile sona erdi.

Sempozyum kapsamında, Köprübaşı Ömer Efendi Köyü Kalkındırma Derneği'nin bahçesinde "Adige Kültür-Yemek Festivali" gerçekleştirildi.

Festivale ilişkin gazetecilere açıklama yapan Dernek Başkanı Mesut Önder, Çerkes dili ve yemeklerini, Çerkes kültürünü, genç nesillere aktarmak istediklerini belirterek, "Özellikle genç nesillere kültürümüzü ve dilimizi anlatmak, onlara tanıtmak, geçmişten bugüne yaşanan yolculuğu aktarmaya çalışıyoruz. Bu şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz." diye konuştu.

İki gün boyunca Düzce Üniversitesi'nde sempozyum düzenlendiğini anımsatan Önder, şunları söyledi:

"Değerli hocalarımız, dilimizin ve kültürümüzün gelişmesi ve yaygınlaştırılması sebebiyle gelip burada bize katkı sağladılar. Özellikle yurt dışından gelen hocalarımız burada, kendi ülke mutfakları ile Türkiye'deki Çerkes Mutfağı arasındaki farkları bize aktardılar. Kültürümüzün ve dilimizin tanıtımında bize destek verenlere teşekkür ediyoruz."

Önder, Çerkes dilinde olduğu gibi Çerkes yemeklerinin de artık Türkiye'de yer bulmaya başladığını sözlerine ekledi.

Üç gün önce başlayan ve yurt dışı ile yurt içinden gelen 40 öğretim görevlisinin Adige dilinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması konusunda çalışmalar aktardığı sempozyum sona erdi.

Yorumlar