Ulusal Bilim Festivali

- Yaratıcı ve yenilikçi öğretim yöntemleri, materyaller ile bilgilerin paylaşılmasının amaçlandığı Science on Stage Türkiye-Ulusal Bilim Festivali'nde projeler sergilendi - Festivalde belirlenecek 5 delege öğretmen, Macaristan'daki Science on Stage Europe Bilim Festivali ve Yarışması'na katılacak

Google Haberlere Abone ol
Ulusal Bilim Festivali

ANKARA (AA) - Yaratıcı ve yenilikçi öğretim yöntemleri, materyaller ile bilgilerin paylaşılmasının amaçlandığı Science on Stage Türkiye-Ulusal Bilim Festivali'nde öğretmenler, öğrencileriyle hazırladıkları projeleri sergiledi.

Bilim ile teknolojinin okul ve toplum için önemine dikkati çeken, öğretime yönelik fikirlerin paylaşıldığı bir Avrupa Birliği platformu olan Science on Stage Europe'un Türkiye Temsilciliği tarafından Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen festival, bilim eğitiminin gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Festivalde, jüri üyelerince seçilecek 5 öğretmen, Macaristan'daki Science on Stage Europe Bilim Festivali ve Yarışması'na katılacak.

Science on Stage Europe festivallerine katılmaya hak kazanan öğretmenler, geliştirdikleri projeleri, farklı ülkelerden meslektaşlarıyla paylaşma imkanına sahip olacak. Öğretmenler ayrıca yenilikçi projeleri inceleyip, kendi okulunda uygulayabilecek.

Bu kapsamda, gelecek yıl 29 Haziran-2 Temmuz arasında gerçekleştirilecek yarışmaya katılmak isteyen öğretmenler, öğrencileriyle hazırladıkları bilim projelerini tanıttı.

Macaristanlı akademisyen Andras Roka ve Finlandiyalı akademisyen Kirsi Rehunen de sunum gerçekleştirdi.

Festival katılımcılarından, Gaziosmanpaşa Necla-İlhan İpekçi Ortaokulu teknoloji tasarım öğretmeni Zerrin Engin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem bilim hem de çocuklarla etkileşim halinde olunan festivale katılmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Akademisyenlerden oluşan jüri tarafından projelerinin değerlendirileceğini, festival sonunda seçilenlerin açıklanacağını belirten Engin, festivalle çocukların bilim konusunda heveslendiğini, hazırlanan projelere katkı sağlayan her öğrenci için olumlu bir girişim olduğunu ifade etti.

Çocuklara bilimi sevdirmek ve buna ilgilerini artırmak adına bilim-teknoloji projeleri konusunda özveriyle çalıştıklarını dile getiren Engin, "Çocuklara düzenlemeyi gösteririz. Ardından hayal etmeyi öğretiriz. Hayallerde, sorunlar, istekler, ihtiyaçlar, eksiklikler maddelenir. Bunlardan en önemlisini çıkarırız ve araştırmayı öğretiriz. Çocuklarla karşılıklı konuşarak projeleri, adım adım tamamlıyoruz. Onların başarısını görmek bizi de onurlandırıyor." dedi.

Yorumlar