Uludağ lavanta kokacak

- Bursa Büyükşehir Belediyesinin eğitim programına katılan 15 çiftçiye 40 bin lavanta fidesi dağıtıldı

Google Haberlere Abone ol
Uludağ lavanta kokacak

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesince, Uludağ'ın eteklerindeki ilçelerden Keles'te eğitim programına katılan 15 çiftçiye 40 bin lavanta fidesi dağıtıldı.

Büyükşehir Belediyesince kırsalda yaşayanların desteklenmesine yönelik yürütülen çalışma kapsamında, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Tarım AŞ tarafından 15 çiftçiye verilen eğitim tamamlandı.

15 çiftçiye, 40-50 yıl ürün alınabilen, sadece susuz yerlerde gübre ve ilaca ihtiyaç duymadan yetişen, ekonomik getirisi yüksek lavantanın üretimi için 40 bin fide verildi.

Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke, lavanta fidesi dağıtım töreninde, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe başta olmak üzere projede emeği geçenlere teşekkür ederek "İnşallah bu bir başlangıç olur ve Keles ileride lavanta üretimi ile tanınır." dedi.

Belediye kuruluşu olan Tarım AŞ'nin Genel Müdürü Mustafa Bektaş da kırsal bölgelerin kalkınması için araştırmalar yaptıklarını ve alternatif ürünler yetiştirilmesi için önderlik etmeye çalıştıklarını anlattı.

Lavantanın bu anlamda çok uygun bir ürün olduğunu dile getiren Bektaş, "Gıda, temizlik ve kozmetik alanlarında talep edilen bir ürün. Üretim maliyeti düşük olduğu için Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilerimize destek oluyoruz. Bu anlamda yaklaşık bir ay önce 15 çiftçimize eğitim verdik. Şimdi de bu çiftçilerimize 40 bin lavanta fidesi dağıtıyoruz." diye konuştu.


Yorumlar