Ülkü: İzmir’in kurtuluşu, vatanın esenliğe kavuştuğu gün

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Ümit Ülkü, 9 Eylül tarihinin sadece İzmir’in kurtuluşa erdiği bir gün değil, aynı zamanda tüm vatanın esenliğe kavuştuğu son derece anlamlı ve önemli bir gün olduğunu...

Google Haberlere Abone ol
Ülkü: İzmir’in kurtuluşu, vatanın esenliğe kavuştuğu gün

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Ümit Ülkü, 9 Eylül tarihinin sadece İzmir’in kurtuluşa erdiği bir gün değil, aynı zamanda tüm vatanın esenliğe kavuştuğu son derece anlamlı ve önemli bir gün olduğunu belirtti.

MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümünü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ülkü, "26 Ağustos 1922’de Afyon Kocatepe’de başlayan Büyük Taarruz, 9 Eylül 1922’de İzmir’in işgalden kurtarılmasıyla sona ermiştir. 9 Eylül tarihi sadece güzel İzmir’in kurtuluşa erdiği bir gün değil, aynı zamanda tüm vatanın esenliğe kavuştuğu son derece anlamlı ve önemli bir gündür. Bu zaferin kazanılması kadar, anlamının kavranması da önemlidir. Çünkü bağımsız yaşamak için, en aziz varlığı olan canını feda eden kahramanlarımız, bu zaferi bizlere miras bırakmışlardır. Bu büyük zaferi kazanan ruh, ‘Müstakil’ yani bağımsız olma fikrini de bizlere aşılamıştır. İzmir’in kurtuluşu, aziz milletimizin bütün dünyaya ebediyen var olacağı mesajını vermiş, bağımsız Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluşuna giden yolun da habercisi olmuştur." sözlerine yer verdi.

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümünü kutlayan Ülkü, "Aynı zamanda tüm vatanın esenliğe kavuştuğu son derece anlamlı ve önemli bir günde, İstiklal mücadelemizin mimarı olan şehitlerimizi ve kahramanlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.

Yorumlar