Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan KKTC'de

- KKTC Başbakanı Özgürgün: - "Türkiye’nin Kıbrıs’a sağlayacağı önemli katkılar var. Türkiye'nin adaya yakınlığıyla ve güçlü bir ülke olmasıyla buraya verilebilecekleri görülebilmeli diye düşünüyorum” - "(Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi) Türkiye’den gelen suyun önemi kuraklığın yaşandığı bu günlerde daha fazla hissediliyor. Her taraf adeta kurumuş durumda ama su Kuzey Kıbrıs’a hayat veriyor" - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: - "Kıbrıs’ta yaşayan insanların çözümle ve kardeşlikle daha huzurlu ve yaşanabilir bir ortamda geleceklerini inşa edebilmesini temeni ediyoruz. Bunu destekliyor, size başarı diliyoruz. Bize de düşen görev olursa elbette ki her iki ülke halkının hizmetindeyiz"

Google Haberlere Abone ol
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan KKTC'de

LEFKOŞA (AA) - KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, Türkiye’nin Kıbrıs’a sağlayacağı önemli katkıları olduğunu belirterek, "Türkiye'nin adaya yakınlığıyla ve güçlü bir ülke olmasıyla buraya verilebilecekleri görülebilmeli diye düşünüyorum.” dedi.

Özgürgün, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ı kabulünde yaptığı konuşmada, Arslan’ın ziyaretinin kendilerine güç verdiğini belirterek, “Siz, KKTC’de evinizdesiniz, biz de Türkiye’yi ziyaretlerimizde böyle hissediyoruz.” ifadesini kullandı.

Özellikle ulaşım ve haberleşme alanında Türkiye ile işbirliğinin önemine işaret eden Özgürgün, Rum tarafıyla anlaşma sürecinde olunmasına ve haberleşme konusunda iyi niyet çabası ortaya konmasına rağmen başarılı olunamadığını, bu nedenle söz konusu alandaki açılımlarının Anavatan Türkiye üzerinden gerçekleştiğini söyledi.

- Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi

Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi kapsamında gelen suyun önemine de değinen Özgürgün, şunları kaydetti:

"Türkiye’den gelen suyun önemi kuraklığın yaşandığı bu günlerde daha fazla hissediliyor. Her taraf adeta kurumuş durumda ama su Kuzey Kıbrıs’a hayat veriyor. Türkiye'den Kıbrıs'a gelen suyun, barış suyu olmasını ve adanın tümüne hayat vermesi gerektiğini her defasında dile getiriyoruz. İnşallah öyle olur. Bu, Türkiye’nin varlığını, Kıbrıs’a yakınlığını, yapabileceklerinin ne kadar ileri derecede olduğunu gösteren büyük bir proje. Adaya hayat verecek başka büyük projelerimiz de var. Umarım Rum tarafı da bunu kısa sürede anlar. Bir anlaşmayla Türkiye’nin buraya verebileceklerinin adanın her iki halkı tarafından kullanılabileceğini görür. Bu inatlarından vazgeçerler. ‘Suyu kullanmam, elektriği kullanmam, şundan faydalanmam’ gibi bir inatlaşma görüyorum ben. Bu doğru değil. Türkiye’nin Kıbrıs’a sağlayacağı önemli katkılar var. Türkiye'nin adaya yakınlığıyla ve güçlü bir ülke olmasıyla buraya verilebilecekleri görülebilmeli diye düşünüyorum.”

Bakan Ahmet Arslan da iki gündür KKTC’de bulunduklarını belirterek, üst düzeyde ve etkili bir işbirliğiyle burada olduklarını vurguladı.

KKTC’de kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini söyleyen Arslan, “İki ülkenin dostluğunu, kardeşliğini, birlikteliğini söylemeye gerek yok, bize düşen görev kardeşliğin gereği olan işleri yapmak.” dedi.

Arslan, iki ülkenin Ulaştırma Bakanları olarak, kara, hava ve deniz yollarında, haberleşmede güzel bir birliktelik ortaya koyduklarını ifade ederek, dün projelerle ilgili birkaç protokol imzalandıklarını, projeleri gözden geçirdiklerini belirtti. Bugün de benzer işler yapılacağını ve temel atmaların olacağını kaydeden Ahmet Arslan, “İki ülkenin dostluğu kapsamında bu işleri hızlı şekilde yapıp KKTC’nin ileriye daha sağlam, emin adımlarla yürümesi konusunda üzerimize düşeni yapacağız." diye konuştu.

Bakan Arslan, Kıbrıs’ta yaşayan insanların çözümle ve kardeşlikle daha huzurlu ve yaşanabilir bir ortamda geleceklerini inşa edebilmesi temennisinde bulunarak, “Bunu destekliyor, size başarı diliyoruz. Bize de düşen görev olursa elbette ki her iki ülke halkının hizmetindeyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın desteklerinin kendileri için önemli olduğunu ifade eden Arslan, “KKTC için o desteği her zaman bize veriyor. Burada da gerek Sayın Cumhurbaşkanı'nın gerek sizlerin destekleri önemli, desteğiniz için müteşekkiriz." şeklinde konuştu.


Yorumlar