Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan Kars ve Ardahan'da

- Arslan: - "Hızlı trenlerle Türkiyeyi hızlı demir ağlarla örmeye devam edeceğiz. Binali Yıldırım'ın ekibinde tecrübe edinmiş biri olarak, onun hükümetinde ve Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla ülkemizde çok şey yapacağız." - "Karadenizi ülkemizin güneyine bağlamamız lazım. Bunun iki şartı var. İlk olarak Sahara tüneli, ikinci olarak da bölünmüş yol yapılması lazım. Bunu tamamladığımız zaman Karadenizden gelen yolu, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı ve Van üzerinden İran'a, Irak'a, Suriye'ye götürmüş olacağız."

Google Haberlere Abone ol
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan Kars ve Ardahan'da

KARS (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Hızlı trenlerle Türkiyeyi hızlı demir ağlarla örmeye devam edeceğiz. Binali Yıldırım'ın ekibinde tecrübe edinmiş biri olarak, onun hükümetinde ve Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla ülkemizde çok şey yapacağız." dedi.

Arslan, Ardahan ve Kars'ta çeşitli temaslarda bulunmak üzere özel uçakla geldiği Kars Harakani Havalimanı'nda, Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Kars Vali Vekili Mehmet Halis Aydın, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Ardahan ve Kars milletvekilleri, il protokolü ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.

Beraberindekilerle, karayolu ile Ardahan'a hareket eden Arslan'ın konvoyu, Karsı'ın Susuz ilçesi ile Ardahan'ın Çamçatak köyü girişinde vatandaşlar tarafından durduruldu.

Arslan, kendisini tebrik ederek "şükür kurbanı" kesmek isteyen vatandaşlara teşekkür ederek, kurbanların jandarmaya bağışlanmasını istedi.

- Ardahan Valiliğini ziyaret etti

Arslan, Ardahan Valiliği ziyaretinde, Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra Vali Deniz'den çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ardından gazetecilere açıklamada bulunan Arslan, Kars, Ardahan ve Iğdır'ın farklı iller olmasına rağmen bölge olarak tek olduğunu bildirdi. Ardahan ve Kars'ı birbirinden ayırt etmediklerini ifade eden Arslan, şöyle devam etti:

"Bugün Kars'tan birinin bakan olarak burada bulunması, bu kardeşliğin bir göstergesi. Bölgemizin kalkınması adına her türlü gayreti sarf edeceğiz. Kars'tan birinin çıkıp Türkiye'nin çok önemli projelerin başında olması Ahmet Arslan olarak değil, bir Karslı olarak beni de memnun ediyor. Bölge ayırımı yapmadan Türkiye'ye hizmet edeceğiz. Bölgemizde diğer bölgelere göre yatırım eksikliği var. Ama hızlı yürüdüğümüz zaman diğer bölgelerle olan bu mesafeyi kapatacağız. Biz güzel hizmetler edeceğiz."

- Ardahan Belediyesi önünde halka hitap etti

Arslan, Ardahan Belediyesi önünde "serhat illerinin gururu", "tünelleri açta gel kurbanın olam" dövizleri ve Türk bayrakları ile karşılandı. Kendisine sevgi gösterisinde bulunan coşkulu kalabalığı selamlayan Arslan, Türkiye'nin büyük projelerini tamamlayarak yeni projeler yapacaklarını anlattı.

Bakü -Tiflis - Kars Demiryolu Hattı Projesi'nin bölgenin, ülkenin uluslararası bir projesi olduğunu belirten Arslan, "Bakü -Tiflis Demiryolu Hattı Projesi, nasıl İstanbul'un projesiyse, buradan yapılan bölünmüş yollar, koridorlar da Türkiye'nin, dünyanın projesi olacak. Marmara ile, hızlı trenler ile birlikte Halkalıdan, Kapıkuleye kadar Avrupaya da yolu tamamlayarak, dünyanın projeleri haline getireceğiz. Hızlı trenlerle Türkiyeyi hızlı demir ağlarla örmeye devam edeceğiz. Binali Yıldırım'ın ekibinde tecrübe edinmiş biri olarak, onun hükumetinde ve Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla ülkemizde çok şey yapacağız." diye konuştu.

- "Karadenizi ülkemizin güneyine bağlamamız lazım"

Arslan, Gürcistan'a daha hızlı ulaşılabilmesi için Posof ilçesine tünel yapılması gerektiğine de değindi.

Kars, Ardahan ve Iğdır'ın, İran'a ve güney üzerinden Irak ile Suriye'ye bağlanabilmesi için Ilgar tünelinin yapılarak biran önce tamamlanması gerektiğini belirten Arslan, şunları ifade etti:

"Temmuzdan itibaren Ilgar tünelinin sadece 4 bin 500 metrelik tünel değil, oraya bölünmüş yol ihalesini yapacağız. Ardahan'a, Posof'a, Kars'a hayırlı olsun. Karadenizi ülkemizin güneyine bağlamamız lazım. Bunun iki şartı var. İlk olarak Sahara tüneli, ikinci olarak da bölünmüş yol yapılması lazım. Bunu tamamladığımız zaman Karadenizden gelen yolu, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı ve Van üzerinden İran'a, Irak'a, Suriye'ye götürmüş olacağız. Sahara tüneli de dahil o bölgedeki bütün yolları yapacağız. 15 kilometre mesafeyi kısaltacağız. Bu tünel, Türkiye'nin 3'üncü büyük tüneli olacak."

-"IMF kapısında dilenen bir ülkeden, IMF'ye borç veren bir ülke haline geldik"

Türkiye'nin bir zamanlar IMF'nin kapısında dilenen bir ülke olduğunu hatırlatan Arslan, ülkenin şu an IMF'ye borç verir hale geldiğini vurguladı.

Arslan, Türkiye'nin bu yükselişinin en büyük sebebinin millet ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Allah IMF'nin kapısında dilenen bir ülkeyi şu an IMF'ye borç veren bir ülke haline getirmişse, bunun birinci müsebbibi millettir. Eğer millet o yetkiyi Recep Tayip Erdoğan'a vermeseydi, bunu yapamazdı. Allah sizden razı olsun. Desteğinizi devam ettiriyorsunuz. Sizin desteklerinizle ve dualarınızla dünyadaki bütün mazlumların dua ettiği Recep Tayip Erdoğan'dan Allah razı olsun. Allah Başbakan Binali Yıldırım'dan razı olsun. 10 yılda Ardahan'a yapılan ulaşım yatırımları 95 milyon lira."

Yorumlar